Rhône-Alpes

Plaatsen > Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes grenst aan Zwitserland en Italië en ligt tussen de Bourgogne en de Provence. Dat Rhône-Alpes mooie natuur kent blijkt wel uit het feit dat er acht natuurparken en diverse unieke plekken als de Mont Blanc en de Gorges de l’Ardèche in liggen.

Als u door de regio rijd glijden verschillende landschappen aan u voorbij, van bergen tot wijngaarden en van lavendelvelden tot olijfboomgaarden. De regio Rhône-Alpes is een ideale plek voor natuur- en sportliefhebbers. U kunt er  mountainbiken, parapenten, kanoën of wandelen.

In de regio Rhône-Alpes liggen de luchthavens Lyon, Chambéry, Grenoble en Saint-Étienne, Annecy en Roanne.

De regio Rhône-Alpen bestaat uit 8 onderling sterk verschillende departementen: de Loire, Rhône, Ain, Ardèche, Drôme, Isère, Savoie en de Haute-Savoie.

Rhône-Alpes is een van de belangrijkste economische regio’s van Europa en de tweede economische regio van Frankrijk.

Door de departementen van de Loire en de Rhône lopen de gelijknamige rivieren. Hier bevinden zich de mondaine steden St. Etienne en Lyon. Op glooiende hellingen in de valleien bevinden zich de wijngaarden van smaakvolle wijnen zoals de Beaujolais en de Côtes du Forez.

De departementen Savoie, de Haute-Savoie en de Isère vormen daarentegen echt het hooggebergte van de regio Rhône-Alpen. Een aaneenschakeling van bergen, meren, natuurparken en natuurreservaten. U kunt hier dan ook overal terecht om te wandelen, klimmen, fietsen, skiën of om gewoon: lekker niets te doen en te genieten van het uitzicht.

En wie wat meer van Provençaalse invloeden houdt kan uitstekend terecht in de Ardèche of de Drôme. Land van lavendelvelden, olijfboomgaarden en vooral ook land van de zon!

Een onmiskenbaar element dat U overal tegenkomt is het water. U ziet sneeuw en gletsjers, rivieren en meren. In de regio Rhône-Alpes liggen drie van de vijf grootste meren in Frankrijk, namelijk het meer van Genève, lac du Bourget en lac d’Annecy.

Ook voor de golf-sport kan de regio Rhône-Alpes bezocht worden. In de regio liggen 60 golfbanen. Het is daarmee de tweede regio van Frankrijk op het gebied van golf. In Rhône-Alpes liggen zelfs zes dorpen waar u in de zomer kunt skiën. Dorpen die de meeste mogelijkheden hebben zijn: Les 2 Alpes, Tignes en l’Alpe d’Huez.

Balnéothérapie kunt u onder meer ondergaan in de wellness-centra in Evian, Divonne en Aix-les-Bains.

La Route des Grandes Alpes is een route die langs de prachtigste landschappen van de Haute-Savoie en de Savoie loopt. Deze route kunt u ontdekken per fiets, auto of motor.

Het festival ‘Nuits de Fourvière’ in Lyon is van half juni tot en met half september. In het Gallo-romaans amfitheater zijn openluchtvoorstellingen met film, opera, theater en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *