Wandelen Frankrijk, de leukste zomervakantie ooit?

Waar gaan we nou op vakantie voor? Tegenwoordig lijkt het er altijd op dat alles vol moet zijn. Ik kan mij de vakanties nog goed herinneren. Je staat ’s ochtends om 4 uur op om in één stuk door naar het zuiden te rijden om vervolgens iedere dag wel iets te doen. Alhoewel je veel te zien krijgt kom je meer gestrest terug dan dat je heenging. Daarnaast zijn we dan ook bezig met dingen die we eigenlijk helemaal niet horen te doen op vakantie. Toch even de mail checken in het hotel of nog even een rapport aanleveren. Ik ben dan ook tot de realisatie gekomen dat ik het anders moest gaan doen.

Frankrijk is nog steeds één van de populairste zomerbestemmingen voor Nederlanders. Niet gek natuurlijk, het weer is goed, het land is mooi en het eten is lekker. Toch is het moeilijk tot rust te komen in de drukke steden of de overvolle campings met honderden schreeuwende kinderen. Een goed alternatief in dit soort gevallen is dan ook wandelen Frankrijk.

Wandelen in de Provence

Eén van de bekendste wandelvakantiebestemmingen in Frankrijk is zonder twijfel de Provence. Gelegen aan de Mediterraanse Zee en aan de grens met Italië is dit deel van Frankrijk bijzonder populair. De voordelen van de Provence zijn dan ook moeilijk over het hoofd te zien. Het weer is hier bijna altijd uitzonderlijk goed, de omgeving is groen en rijk aan planten maar ook bijvoorbeeld wijngaarden. Het is een heuvelachtige omgeving waar je ook lange uitgerekte stranden kan vinden.

Dit alles zorgt er voor dat de wandeltochten die je hier in de Provence in Frankrijk kan maken erg memorabel zijn. Je zal geen minuut van je wandeltocht verveelt zijn want er is altijd wel wat moois en nieuws te zien.

Zwaar of Licht wandelen Frankrijk?

Het bijzondere aan wandelen Frankrijk is dat het voor iedereen wat te bieden heeft. Of je nu een beginnend wandelaar bent en een echte wandelveteraan, Frankrijk heeft wandelroutes voor ieder niveau. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Provence. Wil je lekker rustig wandelen, dan kan je hier goed terecht voor bijvoorbeeld een lichte wandelvakantie vanuit een landhuishotel.

Ben je juist op zoek naar wat meer uitdaging, kies dan eens voor een echte wandeltocht door de Provençaalse Alpen. Dit gebied vol met echte bergroutes biedt voor zelfs de beste veteranen een uitdaging en is alleen af te leggen moet goede bepakking. De inspanning wordt wel beloont, wie een wandeling door de Provençaalse Alpen maakt zal bijzondere fauna en flora zien, en natuurlijk een indrukwekkend uitzicht hebben.

Groepsreis of Privéreis?

Wandelen Frankrijk en natuurlijk in andere landen wordt eigenlijk op twee verschillende manieren gedaan. Je hebt bij dit soort vakanties namelijk de keuze uit een privéreis of een groepsreis. Beide reizen hebben hun eigen karakter en voordelen maar zijn wel erg verschillend

Privéreis

Ga jij graag wandelen, en houdt je van de rust die hier bij komt kijken? Geniet jij, je partner of jouw gezin juist erg van jullie tijd samen tijdens dit soort wandeltochten? Dan is een privéreis echt iets voor jullie. Tijdens een privéreis in Frankrijk ga je met alleen de mensen voor wie je de reis boekt op vakantie. Bij sommige tochten gaat logischerwijs een gids mee, bijvoorbeeld tijdens moeilijkere bergroutes.

Dit soort vakanties kunnen zowel vanuit één vaste locatie zijn als een trektocht van slaapplek naar slaapplek. Dit is natuurlijk afhankelijk van de plek en de reis.

Groepsreis

Wandelen Frankrijk draait om een paar belangrijke aspecten: de natuur, het buitenzijn, de rust en natuurlijk ook een beetje de gezelligheid van samen wandelen. Er is dan ook niks zo leuk dan deze bijzondere momenten mee te maken in een groep. Met een groepsreis ga je gezamenlijk wandelen en verblijf je vaak in hetzelfde hotel of pension. Ook dit type reis kan vanaf een vaste locatie zijn of juist een trektocht. De kamers worden meestal afzonderlijk geboekt en alleen het eten en wandelen is gezamenlijk.

Krijg jij nu ook zo zin om te gaan wandelen Frankrijk? Genieten van de geweldige omgeving in de Provence en de echte natuur van Frankrijk op te zoeken? Dan raden wij jou aan om eens te kijken naar volledig geplande wandelvakanties. Deze zijn uitgezet door professionals die niet alleen weten wat de beste wandelroutes zijn, maar ook wat de beste slaapaccommodaties zijn. Hierdoor weet je zeker dat je een onvergetelijk leuke wandelvakantie gaat krijgen in Frankrijk.

Bijdrage van Fabian Veerman