Ain

Plaatsen > Ain

Ain is een Frans departement. De naam “Ain” was oorspronkelijk de naam van de rivier, gelegen ten noordoosten van Lyon en met Genève op korte afstand.

Ain is het meest noordelijke departement van de Rhône-Alpen. Het landschap is er vlak tot heuvelachtig en is vooral bekend van de meren van La Dombes, een natuurgebied met duizenden meren. Dit is het domein van karpers, snoeken en eenden, die dan ook overal in deze streek op de menukaart prijken!

Het klooster van Brou.
De 16e eeuwse kerk bij het klooster van Brou vormt een hoogtepunt van de gotiek uit die tijd. Het klooster werd in 25 jaar tijd van 1506 tot 1532 gebouwd in opdracht van Margaretha van Oostenrijk. Deze in Brussel geboren keizersdochter bouwde het ter nagedachtenis aan haar gemaal. Later zouden ook haar moeder en zijzelf er hun laatste rustplaats vinden. ard.

Het streekmuseum van Bresse
Het streekmuseum van Bresse is ‘La Ferme des Planons-Musée de la Bresse’ ligt in St. Cyr sur Menthon. Het streekmuseum is gevestigd in een karakteristieke boerderij uit de vijftiende eeuw. Door onder meer de tentoongestelde voorwerpen en werktuigen uit die tijd, als ook de reconstructie van geluiden uit het dagelijks leven in het woonhuis en niet te vergeten de mooie ligging, voelt u zich enkele eeuwen teruggezet in de tijd

Vonnas
Vonnas is een rustig pittoresk stadje dat ook wel Het dorp van de bloemen “village des fleurs” wordt genoemd. De typisch Franse huizen liggen er gezellig bij te midden van al die bloemen.
Vonnas staat wereldwijd bekend om het restaurant van Georges Blanc. Het restaurant heeft een keuken met maar liefst drie Michelin-sterren

Chatillon sur Chalaronne
Ook Chatillon sur Chalaronne is een leuk stadje. Met veel bloemen, een gezellige overdekte markt en een zeer oude traditionele apotheek is het dorp zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vogelreservaat van Villars
Maar liefst 2.000 vogels van maar liefst 400 verschillende soorten  zijn te bewonderen in het vogelreservaat van Villars, waar ook een stukje Pantanal is nagebouwd.  

De Middeleeuwse burcht Perouges
De Middeleeuwse burcht Perouges is een aanrader. Deze Middeleeuwse burcht, waar nog altijd ongeveer 100 mensen wonen, is nog geheel in oude stijl. De huizen, de kerk en niet te vergeten de bakkerij waar geurende Galettes (een soort pannenkoek in de vorm van een pizza) vers worden gebakken. Vergeet bij uw bezoek de uitkijktoren niet te beklimmen. Boven wacht u een prachtig panorama. Het is aan te raden een bezoek aan Perouges in de ochtend te plannen. Dit plaatsje waar jaarlijks vele films worden opgenomen, waaronder bijvoorbeeld De Drie Musketiers, en ook uitbundig getrouwd wordt – is namelijk bijzonder populair onder toeristen. We adviseren u vooral geen naaldhakken te dragen. Het is lastig lopen op die kinderhoofdjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *