Drôme

Plaatsen > Drôme

Het departement Drôme ligt in het gebied de Rhône Alpes, naast de Ardèche. In de Drôme, een land met ontelbare verschillende aspekten, zijn de invloeden van de nabije Middellandse zee èn van de Alpen, duidelijk merkbaar. Hier ontmoeten de Dauphiné en de Provence elkaar op de zonnige heuvels langs het Rhônedal, tussen Lyon en Avignon.

De Drôme heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die hier ontspringt. Opvallend zijn de grote hoogteverschillen die variëren tussen de 60 en 2400 meter. Hierdoor tref je een grote verscheidenheid aan in fauna en flora.

Het Regionaal Natuurpark van le Vercors Royans
Dit massief geniet een heel bekende reputatie bij de meeste bergwandelaars. Het gebergte verrijst als een citadel en bereikt hoogten van 1000 tot 2300 meter.
De Vercors is een uitgestrekt plateau met weinig toegangswegen en elke route op zich is een toeristische bezienswaardigheid: de Grands Goulets, Combe Laval, de col de Rousset, etc.

Uitstapje naar een elfenpark.
Hier waan je je in een land van elfen, feeën en trollen en vind je de beroemdste kabouters van Europa. Sprookjes, heksen, een feeënvijver en een betoverd bos: hier vind je het allemaal! Ook kan je een spoorzoektocht doen. Aan het eind van de dag kan je een hapje gaan eten in La Taverne Elfique. Kinderen zullen hier zich zeker vermaken! Le Monde Merveilleux des Lutins; Les Guerbys – 26730 Hostun
Tel: 0033 475 48 89 79
Fax: 0033 475 48 93 34
Openingstijden in juni, juli, augustus: 10.00 tot 18.30 uur
Openingstijden in andere maanden: 14.00 tot 18.00 uur

Tot slot
Er zijn hier geen hordes toeristen, maar wel veel lavendel- en zonnebloemvelden, en olijfboomgaarden. Tijdens een boswandeling langs de rivier de Drôme kom je vast een waterval tegen. Als je houdt van rust, natuur en interessante uitstapjes is de Drôme een perfecte vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *