le Vercors

Plaatsen > le Vercors

De Vercors is een groot plateau met weinig toegangswegen. Elke route er naar toe is een toeristische bezienswaardigheid: de Grands Goulets, Combe Laval, de col de Rousset. Het plateau van Vassieux-en-Vercors strekt zich uit over een lengte van 16 kilometer en een breedte van 6 kilometer. Deze hoogvlakte domineert de valleien van Marignac en van Quint.

Een bekend natuurpark bij bergwandelaars is het Regionaal Natuurpark van le Vercors. Dit gebergte bereikt hoogten van 1000 tot wel 2300 meter.

Op de lagere delen van het plateau zijn de veeteelt en de bosbouw de belangrijkste economische activiteiten. Wat hoger vindt u de grote naald- en beukenbossen. Als afwisseling kunt u de uitgestrekte bergweiden opzoeken, waar het voor wandelaars heel verleidelijk is om de paden te verlaten. Enige voorzichtigheid is geboden! Nog weer hoger komt u de verlaten steenwoestenijen tegen op de hoogplateaus. Tot slot willen we de speleologen onder onze bezoekers wijzen op de de talrijke holen en spleten in de Karst, zoals de Grotte de la Luire en de Grotte de la Draye blanche.

Op het plateau treft u 1800 verschillende bloemen en planten, waaronder meer dan 60 orchideeën en 135 vogelsoorten. Ook de zoogdieren zijn met 65 soorten goed vertegenwoordigd. Zo komen bijna alle soorten herten voor.

In het hartje van dit plateau ligt het bergdorp Vassieux-en-Vercors. In Vassieux en Vercors mag u het Museum van de Prehistorie niet missen. Ook het kerkhof van het Verzet en het Herdenkingsmonument zijn een bezoek waard. Deze laatste bezienswaardigheden herinneren aan de ondergrondse in de Vercors tijdens W.O. II.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *