Pays de la Loire

Plaatsen > Pays de la Loire

Aan de westkust van Frankrijk vindt u de Atlantische Loirestreek, oftewel Pays de la Loire.

In de departementen Vendée en de Loire-Atlantique liggen mooie zandstranden. Met afwisselend schattige vissersdorpjes en badPlaatsen waar veel watersportmogelijkheden zijn. Ook veel watersportactiviteiten in o.a. La Baule, St Gilles-Croix-de-Vie, les Sables-d’Olonne, Ile d’ Yeu

Veel culturele bezienswaardigheden vindt U in de bijzondere steden als Le Mans, Saumur, Angers, Nantes, St. Nazaire, Tours en Laval. Het gebied rond de Loire rivier staat zelfs op werelderfgoedlijst en is omgeven door Renaissancekastelen.

In de regio liggen vele mooie rivieren zoals Loir, Sarthe of de Mayenne, één van Europa’s prachtigste rivieren. In Guérande ligt het eiland Nourmoutier en de Brière waar u heerlijk kunt wandelen.

Leuk voor fietsliefhebbers is de route Loire à vélo waar u 150 km kunt fietsen tussen Tours en Angers over goed aangegeven en aangelegde fietspaden.

Nabij Saumur vindt u de dierentuin “Zoo de Doué-la-Fontaine”. Deze dierentuin is gevestigd in een voormalige steengroeve.

In het themapark Le Puy du Fou, in de Vendée, komt u terecht in de Franse geschiedenis. Nieuw in 2006 is de spectaculaire riddershow, de ‘Musketier van Richelieu’.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *