Atlantische Oceaan

Plaatsen > Atlantische Oceaan

De Atlantische Oceaan is de op een na grootste van de de vijf oceanen van de wereld. Na de Grote Oceaan, maar groter dan de Indische Oceaan, Zuidelijke Oceaan en de Noordelijke IJszee.

De Atlantische oceaan is de watervlakte tussen Afrika, Europa, de Zuidelijke Oceaan en het westelijke halfrond.

Le Havre en Marseille zijn de belangrijkste havens van Frankrijk met een open verbinding naar de Atlantische Oceaan. De havens liggen respectievelijk aan de Middellandse Zee en Het Kanaal.

Wilt u een zeilvakantie in Frankrijk? De Franse Atlantische kust wordt door een groot aantal fanatieke zeilers en jacht liefhebbers als een van de mooiste gebieden in de wereld geroemd. Voor de kust liggen onder meer de eilanden van Aix, Oleron en Re.

De Franse Atlantische kust is verdeelt in drie verschillende gebieden, de meest populaire en pittoreske is die voor de Bretonse kust, waar verschillende bevaarbare rivieren uitmonden en de zee lzich andinwaarts uitstrekt bij Morbihan. In het midden vindt u de Gironde, die heeft een aantal voor de kust liggende eilanden alsmede beroemde rivieren, de Loire en de Gironde, die verbinding geven tot de Franse binnenwateren. De lage lagune vlakbij de Spaanse grens is het minst aantrekkelijk als vaarbestemming.

Zeilen in de Franse Atlantische regio is iets om te onthouden. Het eiland Aix wordt door vele lokale en internationale toeristen gewaardeerd als het laatst overgebleven eiland waar een echte maritieme sfeer heerst.

Op het eiland Aix wonen slechts 250 inwoners. Echter, tijdens de zomer, kent het eiland een massale toestroom van bezoekers. Tijdens het hoogseizoen komen ongeveer drieduizend toeristen naar het eiland.

Wanneer u zeilt rond Aix, kunt u een bezoek brengen aan een aantal leuke naburige eilanden. Hiertoe behoren de eilanden Re, Madam, La Rochelle, en Fort Boyard. U kunt ook uw reis vervolgen naar de kusten van Fort Enet, Fort Vauban, Pointe de la Fumée, en Fouras.

Zeilen in Frankrijk via de Atlantische La Palmyre is iets wat je niet wilt missen. La Palmyre is een zeer bekende plaats in de Atlantische regio. Behalve de meest prachtige stranden, heeft het ook groene bossen die goed zijn voor een flinke wandeling in de natuur. De populairste bezienswaardigheid in La Palmyre is de eeuwenoude Le Clapet villa. De villa werd gebouwd rond 1900. Tegenwoordig zijn een aantal van zijn archaïsche structuren nog steeds intact, ook al zijn er inmiddels diverse moderne gebouwen omheen gebouwd.

De Atlantische kust brengt u lange, zandstranden van de Atlantische Oceaan. Bovendien, stranden in Frankrijk staan bekend voor hun liberale houding ten aanzien van het zwemkleding. Veel zonaanbidders zonnen topless of zelfs naakt. Indien u dat niet wilt zijn er aangewezen familie stranden in sommige gebieden.

De stranden in Frankrijk langs de Atlantische Oceaan zijn minder druk zijn dan hun tegenhangers in de Franse Rivièra. De Atlantische Oceaan houdt het water kouder dan de Middellandse Zee. Daar staat tegenover dat de golven van de oceaan groter zijn, een zegen voor surfers. De noordelijke stranden kenmerken zich door de historische D-day stranden, alsmede de stranden om te zonnebaden en te surfen.

De Atlantische Oceaan brengt de toerist in Frankrijk het zwemmen, wandelen langs de uitgestrekte stranden, of het drinken van rode wijn zoals in de rest van Frankrijk, maar dan wel met uitzicht op de op één na grootste Oceaan ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *