Varen in Frankrijk

Frankrijk is al jaren het land bij uitstek voor de Nederlandse vakantieganger. Het heeft voor elke bezoeker wat wils: bergen, zee, strand, musea en kastelen en niet te vergeten ruim 8000 kilometer aan rivieren en kanalen.

Op www.FrankrijkalsVakantieland.nl worden de vele Franse rivieren en kanalen evenals de aanliggende Plaatsen en landstreken voor een groot deel afzonderlijk besproken. Op die manier geven we een indruk van de schoonheid en verscheidenheid van het Franse vaargebied.

Vergeleken met de drukte op de Nederlandse vaarwateren is het op de Franse waterwegen, zelfs in de zomervakantie, heel rustig. Er is weinig binnenlandse pleziervaart en praktisch geen binnenvaart.

Aanlegplaatsen daarentegen zijn er te kust en te keur: in interessante steden, landelijke dorpjes, maar ook gewoon ‘in het wild’.

De kanalen zijn vrij smal en door de grote hoogteverschillen in Frankrijk zijn er veel sluizen in totaal zo’n 2000. Deze sluizen hoeven voor de Nederlandse of Vlaamse watersporter geen beletsel te zijn om te genieten van de schitterende Franse waterwegen. Ze zijn klein en makkelijk te passeren. Bovendien leert U door een praatje met de sluiswachter het land, de taal en de plaatselijke gewoonten beter kennen.

Hoewel de kanalen regelmatig door ruige gebieden lopen kun je langs één zijde van het kanaal altijd prima lopen omdat daar het jaagpad ligt. Over dit jaagpad werden de schepen vroeger door paarden getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *