Nord-pas-de-Calais

Plaatsen > Nord-pas-de-Calais

Laat je verrassen door het gevarieerde landschap, de zandstranden en steile rotskliffen van Nord-pas-de-Calais op slechts 3 uur rijden van Utrecht.

De hoofdstad van de regio Nord-pas-de-Calais is Lille (Rijsel) . Lille is een gezellige stad, met een indrukwekkend museum vol Vlaamse, Franse en Hollandse meesters.

In Cateau-Cambrésis vindt u het Matisse-museum, in Lewarde de historische kolenmijn en in Roubaix, in een voormalig art-deco zwembad, het museum van kunst en industrie.

Een nieuwe attractie in de buitenlucht: In Nielles-Les-Bléquin vindt u Le Rando-Rail, hier kunt u fietsen met een speciale fiets op een oude spoorbaan!

IN de regio Nord-pas-de-Calais zijn 3 natuurparken gelegen waar u uitgebreid kunt fietsen, paardrijden en wandelen.

In het zee informatie centrum, Nausicaa, vindt u vele soorten vissen en zeeleeuwen. In één van de immense bassins (In totaal 18.000 m2) zwemmen haaien en andere roofdieren uit de zee. Voor de aquarium liefhebber een must!

Onder de stad Arras vindt u een gangenstelsel met de naam “Les Boves d’Arras”. Tijdens een rondleiding gaat u terug naar de eerste wereldoorlog. U vindt er keukens, kelders en de overblijfselen van een ziekenboeg van de Engelsen.

In Montreuil-sur-Mer is het chocolaterie “Atelier du Goût” gevestigd. Een chocolaterie die hofleverancier van de koningin van Engeland is.

Met een kust van 140 kilometer vinden we immense zandstranden in Nord-Pas-de-Calais, waar de belangrijkste activiteit bestaat uit strandzeilen. Deze kust, bekend als Cote d’Opale , strekt zich uit ten zuiden van Berck sur Mer tot aan de grens van de stranden van Picardiëen in het noorden tot Bray-Dunes bij de Belgische grens.
De regio wordt begrensd door Manche ( Het Engels Kanaal ) en de Noordzee en heeft twee delen. De stranden van Pas de Calais zijn meer bekend met authentieke badplaatsen en twee kapen (Cape Blanc Nez en Cape Gris Nez). De stranden van Nord markeren de overgang naar België met het hoofdresort Malo les Bains.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *