Bray-Dunes

Bray-Dunes is een badplaats in het departement Nord, grenzend aan België en op ongeveer vijftien kilometer van Duinkerken. Lang geleden was het een eenvoudig vissersdorp, maar sinds de jaren 70 is het van de lente tot de herfst een geweldige toeristische bestemming geworden.

Bray-Dunes staat bekend als het meest noordelijke stad van Frankrijk. We vinden hier een groot strand van ca. 10 kilometer lang. Het is verdeeld in verschillende sectoren. In het midden vindt U in de zomer drie eerste hulpposten. De twee einden van het strand worden begrensd door prachtige duinen die worden beschermd als natuurgebieden (Dunes du Perroquet en Marchand).

Ook hier in Bray-Dunes wordt veel aan strandzeilen gedaan en worden wandeltochten georganiseerd in de duinen.

Bij eb lopen mensen op het fijne zand om drie scheepswrakken te bewonderen, waarvan er twee te vinden zijn nabij het strand van Zuydcoote .

Een van de dingen die u beslist niet mag missen, is een bezoek aan het natuurreservaat Marchand Dune en het Duitse blockhaus aan het strand en het oude treinstation.

Honden worden getolereerd op de verschillende stranden, buiten de schoolvakanties (tijdens vakantie, zijn ze toegestaan ​​buiten de zwemzones – ten minste op de Perroquet en Marchand stranden).

De omgeving verdient ook een bezoekje. Bray-Dunes wordt omringd door verschillende rustige, authentieke resorts, maar ook door de steden Calais en Duinkerken wachten om ontdekt te worden! Het is de moeite waard om een ​​reis naar België te maken en te genieten van de mooie landschappen, net over de grens.