Lille

Plaatsen > Lille

Tijdens uw wandeling door Lille zult u zich regelmatig afvragen of u inmiddels in V;laanderen bent aangekomen. Er is hier een duidelijk een Vlaams gevoel op te merken. De Vlaamse invloed op Lille is het meest duidelijk zichtbaar in de sierlijke Bourse of aandelenbeurs met zijn 24 gebouwen. OP de binnenplaats wordt een boekenmarkt gehouden op dinsdag, Zaterdag en zondagmorgen.

Lille heeft altijd al bekend gestaan om haar zware industrie. Gelukkig heeft dit weinig sporen nagelaten. Tegenwoordig is Lille een moderne stad met high-tech industrie. Als gevolg hiervan vindt u in Lille een moderne trein zonder bestuurder, het enorme winkelcentrum Euralille, twee grote musea en tal van stijlvolle winkels, cafes en restaurants.

Le 30
Le 30 vindt u aan de 30 rue de Paris, Lille 59800. U treft hier live jazz, blues en Latijns-Amerikaanse muziek. Openingstijden: vrijdag & zaterdag nachten vanaf 10.30 uur. Tel: +33 (0) 3 20 30 15 54

Nouveau Siecle concertzaal
Klassieke concerten vindt u in de Nouveau Siecle concertzaal, Pierre Mendes-France, Lille 59800. Tel: +33 (0) 3 20 12 82 40

Bioscoop Metropole
In de
Bioscoop Metropole, 26 rue des Ponts des Comines, Lille 59800 worden mooie films getoont.

Braderie de Lille
In de hele stad vindt u de beroemde vlooienmarkt van Lille, die dateert uit de midden Middeleeuwen. De Braderie de Lille is in de Eerste weekend van september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *