Ile-de-France

Plaatsen > Ile de France

Ile-de-France is de streek rondom Parijs, met talloze vaarwegen, negen Koninklijke steden, meer dan 400 parken en tuinen, middeleeuwse dorpen om doorheen te slenteren en mooie Cisterciënzer abdijen.

Het Île-de-France werd in vroeger tijden door de Franse Koningen uitverkoren als verblijfsoord. De weelderige bossen die zich uitstrekken rond de hoofdstad Versailles vormden perfecte jachtterreinen en boden voldoende ruimte voor hun royale paleizen. Die paleizen staan nog grotendeels overeind, als schitterende kastelen in de natuur. De regio telt nu meer dan 400 beschermde tuinen en kastelen die op de monumentenlijst staan. Versailles, Fontainebleau, Provins en natuurlijk de oevers van de Oise zijn voorbeelden van bezoekwaardige Plaatsen in dit mooie deel van Frankrijk. De opsomming gata nog verder: Vaux-le-Vicomte, de basiliek van Saint-Denis, de vlooienmarkt van Saint-Ouen en Disneyland Resort Paris. Natuurlijk mag de lichtstad Parijs zelf niet aan deze opsomming ontbreken. Deze wereldstad biedt een mix aan geschiedenis, kunst en romantiek.

De regio Île-de-France is veruit de rijkste regio van Frankrijk. Ongeveer een kwart van het nationaal inkomen van Frankrijk wordt in deze regio verdiend.

De regio Paris Ile-de-France neemt met meer dan zestig golfbanen de eerste plaats onder de Franse golfregio’s in.

Schilders kwamen en komen nog altijd naar Ile-de-France om inspiratie op te doen. Impressionisten of landschapschilders leggen deze unieke streek al sinds mensenheugenis vast. Vincent van Gogh is met zijn broer Theo van Gogh begraven in Auvers-sur-Oise. Als u dit dorp bezoekt, maak dan ook even tijd vrij voor de Herberg van Ravoux, het kasteel van Auvers, het Huis van Dokter Gachet en het Absintmuseum.

De Academie van het ruiterspektakel die onder leiding van Bartabas staat, de stichter van het Ruitertheater Zingaro vindt u in de Grote Stal van het kasteel van Versailles. De ruiterschool kan ook bezocht worden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *