Louvre Parijs

Het grootste museum van Parijs, het Louvre, is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt. Op het grote binnenplein ligt de grote glazen piramide, de Cour Napoleon.

In de piramide is de ingang van het museum. Meestal staat er een lange rij voor deze ingang. Er is nog een andere mogelijkheid: tegenover de piramide zie je een kleine triomfboog: de Petite Arche du Carrousel. Vlakbij die arche is aan je linkerhand een trap naar beneden. Als je die trap afdaalt kom je ondergronds uit bij een andere piramide. Deze is een stuk kleiner en hangt ondersteboven aan het plafond, wat een bijzonder lichteffect heeft op de ruimte. Hier vind je winkels, een restaurant, de weg naar een metrohalte maar ook is het mogelijk langs deze route in de grote piramide te komen, wat handig is wanneer er buiten voor de grote piramide een rij wachtenden staat.

Eenmaal binnen ontdekt u dat het Louvre uit drie vleugels bestaat; de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De collectie van het Louvre is in 8 afdelingen ondergebracht: Oosterse oudheden ; Kunst van de Islam ; Egyptische oudheden; Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden; Beeldhouwkunst; Kunstvoorwerpen; Westerse Schilderkunst en -tot slot- Grafische kunst.

De Collectie loopt van de oudheid tot aan de eerste helft van de 19e eeuw. De beroemdste stukken van het Louvre zijn de Mona Lisa (in het frans: La Joconde) en de Venus van Milo van Leonardo da Vinci . Volgens velen kijkt ze u aan waar u ook in de zaal staat om haar te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *