Versailles

Versailles ligt in de streek Ile de France

Het paleis van Versailles
Het paleis van Versailles werd gebouwd in opdracht van koning Lodewijk XIV. Het paleis is gebouwd rond een uit 1624 daterend jachtslot van Lodewijk XIII. In Versailles resideerden de Franse koningen van 1682 tot 1789, het jaar van de Franse Revolutie.

Het centrale gedeelte van het paleis van Versailles is ontworpen door de architect Le Vau. De Spiegelzaal, waarschijnlijk het bekendste gedeelte van het paleis, werd gebouwd door Mansart.

De spiegelzaal is bekend geworden in en na de eerste wereldoorlog. Na de overwinning op de Fransen in 1871, werd hier het Duitse Keizerrijk uitgeroepen. In 1919 na het einde van de eerste wereldoorlog werd in die zelfde Spiegelzaal het verdrag van Versailles getekend dat een officieel einde maakte aan die oorlog.

De pracht en praal van de tuinen van Het paleis van Versailles, aangelegd door de bekende tuinarchitect Le Nôtre, vormen nog altijd de trots van het paleis. Vanwege de ongunstige natuurlijke ligging kostte de aanleg destijds een fortuin en een grote inspanning  Het geheel werd uitbundig opgesierd met beelden en fonteinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *