Lorraine

Plaatsen > Lorraine

De regio Lorraine ligt in het Noordoosten van Frankrijk. Lorraine ligt in de grensstreek tussen Luxemburg, België en Duitsland.

Lorraine omvat de departementen:

Samen met de Elzas is Lorraine eeuwenlang de inzet geweest van oorlogen tussen Duitsland en Frankrijk. Pas sinds de 18de eeuw is er enige rust ontstaan en hoort de Lorraine officieel bij Frankrijk. De erfenis van deze veldslagen en veranderende landsgrenzen laat zich in de streek nog steeds zien militaire musea, gebouwen, kunst en cultuur.

De natuurliefhebbers vinden er in de uitgestrekte bossen, tussen de vele meren, en het massief van de Vogezen drie natuurparken.

De beroemdste stad van de Lorraine is waarschijnlijk wel Nancy. Het historisch centrum met het beroemde Place Stanislas staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is dan ook zeker een bezoek waard. Maar ook de steden Metz, Epinal en Verdun zijn echte aanraders om te bezoeken.

Ook voor ontspanning is de streek geschikt. Tijdens een partijtje golf of een kuur in een van de vijf wellness-centra zult u zeker tot rust komen. In de thermen van Contrexéville en Vittel bent u in goede handen.

In de typische ontmoetingsPlaatsen in Lorraine, de “brasseries”, kunt u een stuk quiche lorraine heerlijk combineren met een glas goede wijn. Kenmerkend voor de keuken is verder het gebruik van Mirabelle, een soort pruimen.

Saint Nicolas is de beschermheilige van de inwoners van Lorraine. Als sinds de middeleeuwen wordt het feest van Sinterklaas in Lorraine elk jaar op zijn naamdag 6 december gevierd.

In Nancy ligt de bakermat van de Art Nouveau. De meester-glasmaker en meubelmaker Emile Gallé heeft in het ontstaan van deze nieuwe stroming een stevige hand gehad. In het hart van Nacy ligt het mooie Stanislas-plein, een Art Nouveau meesterwerk uit de 18e eeuw.

De beroemde Française Jeanne d’Arc is geboren in Domrémy-la-Pucelle in Vaucouleurs en Meuse waar zij in 1429 haar strijd begon. Het geboortehuis is nu een museum. Op de Place la Fayette in Nancy treft u een standbeeld van deze nationale trots gezeten op haar paard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *