Metz

Plaatsen > Metz

De stad Metz ligt in de regio Lorraine. Metz ligt op de plaats waar de rivieren de Seille en de Moezel samenvloeien.

Metz was tijdens de grensconflicten tussen Duitsland en Frankrijk over de streek Lorraine en Elzas één van de grootste grensPlaatsen van Frankrijk. De Porte des Allemands, met kantelen en 13de-eeuwse torens, en de grote bastions aan de oever van de rivier herinneren nog aan de tijd van de grensconflicten met Duitsland.

Dé grote bezienswaardigheid van de stad Metz is de Cathédrale Saint-Etienne. Deze werd tussen de 13de en 16de eeuw gebouwd  uit okerkleurig zandsteen. De grote ramen zijn nog altijd een bezienswaardigheid met het middeleeuws glas dat gebrandschilderd is door kunstenaars als Herman de Munster en Marc Chagall. Dankzij deze mooie ramen heeft de kathedraal de bijnaam ‘Lantaarn van God’ gekregen.

De stad leent zich ook uitstekend voor het dwalen door de smalle straatjes en genieten op een terrasje of aan de oever van de rivier.

Metz is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de slagvelden van Verdun en de forten van de Maginot-linie.

Het heuvel- en rivierenlandschap van het Parc Nature Régional de Lorraine herbergt vele sporen van de oorlogen. Uiteraard kunt u er heerlijk wandelen, een bootje huren en van de natuur genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *