Languedoc Rousillion

Plaatsen > Languedoc Rousillion

Languedoc-Roussillon is een streek met karakter waar de zon bijna permanent schijnt. Van de Camargue tot de Pyreneeën, een strand van 200 kilometer fijn zand, een trefpunt voor liefhebbers van zon en natuur. De middeleeuwse stad Carcassonne, de vestigingen van de katharen, het Canal du Midi, het plateau en de rivierengten van de Tarn, de toppen van de Cevennen en de Pyreneeën, de hoge Languedoc, een loflied op de natuur, een mozaïek van wijnvelden, getuigenissen van de prehistorie, van de Romeinse beschaving, van Romaanse of hedendaagse kunst, steden met een gezellige sfeer, dorps- en stadsfeesten en festivals zorgen elk jaar op nieuw voor een geslaagde vakantie!

Languedoc-Roussillon ligt aan de Middellandse Zee ligt en strekt zich uit van de Spaanse grens tot aan de Rhône-delta. Brede stranden worden afgewisseld door ongerepte lagunes, ware paradijzen voor de flamingo’s. Met driehonderd dagen zon per jaar worden de vakantiegangers gelokt, die vervolgens worden geboeid door de natuur, de monumenten en de karaktervolle dorpen en steden als Montpellier, Nîmes, Carcassonne en Uzès met zijn Pont du Gard, alle vier op de werelderfgoedlijst van de Unesco, om nog maar te zwijgen van de culturele routes met als Thema’s de prehistorie, de Romeinen en de katharen. Het achterland heeft op lieflijke wijze zijn authenticiteit weten te behouden. Wandelaars kunnen genieten van de beboste hellingen van de Cerdagne, de natuurparken van de Haut Languedoc et de Cevennen. Deze grond met karakter levert ook grote wijnen die ieder jaar meer wijnliefhebbers aan zich weten te binden.

Montpellier, de hoofdstad van Languedoc-Roussillon, is een typische mediterrane stad, waar het leven nog niet gehaast is en de levensstandaard hoog is. Het oude en het nieuwe lopen vrolijk in elkaar over, historische gebouwen staan pal naast de nieuwste moderne architectuur.
De mooie kust van de Languedoc-Roussillon strekt zich over 240 km uit langs de Middellandse Zee, van de Côte Vermeille tot de Camargue.
Het is een schitterend gebied dat veel te bieden heeft: een aantrekkelijke mix van vakantieoorden, eeuwenoude vissershavens en luxe jachthavens aan de kust en in het binnenland uitgestrekte vlakten en adembenemende natuurgebieden

In dit deel van Frankrijk maken tradities nog steeds onlosmakelijk deel uit van het dagelijks leven. In de mooie streek die de Camargue wordt genoemd, worden de oude ambachten nog altijd in ere gehouden: sauniers produceren al eeuwenlang het zout dat maaltijden pit geeft, sagneurs snijden riet voor boerderijdaken en matrassen en de manadiers hoeden hun stieren. De mooiste dieren worden gereserveerd voor de stierengevechten in de lokale dorpjes.

Sète en Palavas nemen vissersteams deel aan steekspelen vanaf hun boten. Hier worden ware toernooien op het water gehouden. In de oude vissershavens, van Grau-du-Roi tot de Côte Vermeille, is het leven sinds mensenheugenis niet veel veranderd.

Bijna 40 stranden en havens in de Languedoc-Roussillon Septimanie hijsen dagelijks de blauwe vlag, het Europese signaal voor schoon zwemwater. Regatta’s, cruises, vis- en windsurfwedstrijden trekken publiek naar de moderne vakantieoorden, waaronder Port-Camargue, de belangrijkste zeillocatie in Europa,
la Grande-Motte met zijn opvallende architectuur, Cap d’Agde, Gruissan, Port-Leucate, Port-Barcarès en Saint-Cyprien.

In het zuiden verrijzen de met pijnbomen bedekte hellingen van het massif de la Clape boven de vakantieoorden Gruissan en Leucate. Golven beuken hier in op de mooie stranden – een perfecte locatie voor liefhebbers van windsurfen.

De zondoordrenkte strandkust strekt zich uit tot aan Argelès-sur-Mer. Daarna, op roeiafstand van de Spaanse grens, verrijzen de rotsige kapen van de Côte Vermeille uit zee.

De aan zee gelegen dorpen in dit deel van de Languedoc-Roussillon stralen een geheel eigen karakter uit, dat nog steeds doordrenkt is van het verleden. Grote schilders, zoals Matisse en Picasso, lieten zich hier inspireren door de schoonheid en het bijzondere licht van havens als Collioure, Banyuls, Port-Vendres en Cerbère. Tot de dag van vandaag worden bezoekers geïnspireerd door de indrukwekkende pracht van deze kust.

De gevarieerde landschappen van Languedoc Roussillon Septimanie maken het tot één van Europa’s favoriete lokaties om te wandelen, mountainbiken en paard te rijden.
De ruwe kliffen en loodrechte hellingen van de bergen van de Cévennes en de Pyreneeën en de uitdagende Gorges du Tarn, Jonte en Héric, zijn een paradijs voor bergbeklimmers. Speleologie, Canyoning en de Visserij in zoet water worden eveneens in deze streek uitgeoefend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *