Carcassonne

Plaatsen > Carcassonne

Carcassonne is een stad in de streek Aude ten noorden van de Franse Pyreneeën.

De geschiedenis van deze omgeving gaat ver terug. De eerste sporen van beschaving in en rond Carcassonne dateren zelfs van de 6de eeuw voor Christus. De versterkingen zoals ze nu bekend zijn werd in de Middeleeuwen begonnen onder Bernard Aton Trencavel, burggraaf van Albi en later tot de eerste stadsmuren gebouwd door de Romeinen.

Tijdens de kruistocht tegen de katharen verliezen de Trencavels de stad Carcassonne aan Simon de Montfort en daarna kwam Carcassonne onder het bestuur van de Franse koningen.

Het kasteel van Carcassonne werd gebruikt als bastion tegen de Moren. Het stamt dan ook uit het begin van de 12e of 13e eeuw. Het eigenlijke kasteel is verhoudingsgewijs een klein bolwerk binnen de grote versterking van de ommuurde stad.

Het eerste wat opvalt als we Carcassonne vandaag de dag bezoeken zijn nog altijd de dubbele muren om de stad met bijhorende 52 torens.

De basiliek Saint-Nazaire et Saint-Celse is een combinatie van Romaanse en gotische bouwkunst en alleen daardoor uw bezoek al waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *