Cevennen

De Cevennen is een streek en bergketen in het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk. De Cevennen beslaat het grootste deel van het departement Lozère en gedeelten van de departementen Hérault en Gard in de regio Languedoc-Roussillon.

Het belangrijkste natuurgebied in de Cevennen is het Nationaal park Cevennen.

De Cevennen is een heel gevarieerd gebied. Prachtige diepe kloven (Gorges), uitgestrekte hoogvlakten (Causses) die wel lijken op de Mongoolse steppen, mooie beekdalen en hellingen vol beukenbossen. In de Cevennen bevindt zich een aantal grotten en andere geologische formaties. Zoveel variatie levert natuurlijk veel natuur op en heel erg veel vlinders.

U kunt de Cevennen zowel in het voorjaar als in de zomer bezoeken. In het voorjaar is het één groot tijmveld. Overal zie je de paarse tijmplant bloeien en overal ruik je dit heerlijke kruid, dat volop insecten trekt. In het voorjaar bijvoorbeeld prachtige vlinders als pijpbloemvlinder, klein tijmblauwtje en geel oranjetipje.

In de zomer is het landschappelijk nog steeds schitterend, maar is er wel een heel andere vlinderbevolking, waar de zandoogjes als de heremiet en de oranje steppevlinder de opvallendste en talrijkste zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *