De Camargue

Plaatsen > De Camargue

De Camargue is een regionaal park in het zuiden van Frankrijk in het departement Bouches-du-Rhône. De Camarque ligt tussen de Middellandse zee, de Petit-Rhône en de Grande-Rhône. Vroeger werd de Camargue gezien als een poort naar de hel. Het landschap was ruig en guur en van geen enkel nut.

Het natuurpark Camargue herbergt allerlei soorten dieren in het wild, waaronder flamingo’s, stieren en het inheemse witte paardenras: Camarguais.

Inmiddels is de Camargue uitgeroepen tot natuurpark waar het verboden is bloemen te plukken, te jagen en te vissen. In de Camargue ligt een natuurgebied met plassen, moerassen, een lagune en zand. Het natuurgebied veranderd continue van gedaante. De Rhône voert zand en afval naar de zee waardoor de kuststrook ieder jaar 10 tot 50 meter aangroeit. Hetzelfde water neemt op andere Plaatsen weer afzetting mee waardoor het land in zee verdwijnt. Zo lag Saintes-Maries-de-la-Mer tijdens de middeleeuwen kilometers van zee. Uit de boeken weten we dat het in de 19e eeuw nog op 600 meter van zee lag. Als u nu het gebed bezoekt zult u zien dat Saintes-Maries-de-la-Mer nu aan zee ligt.

Al vele eeuwen wordt er in de Camargue zout gewonnen. Dit gebeurd met behulp van de zogenoemde ‘sansoure’. Wanneer een plas opdroogt, blijft het zout achter en u ziet het zout op de grond liggen. U kunt bij uw bezoek aan het gebied de zoutwinning niet missen. Overal ziet u de witte gebieden liggen. OP veel Plaatsen vindt u een informatiepaneel over de zoutwinning.

In een ander deel van de Camargue liggen de moerassen. Daar vindt u de broed- en rustplaats voor duizenden vogels. In de Camargue leven meer dan 400 verschillende soorten waarvan de roze flamingo volgens velen de meest spectaculaire is.

Op verschillende Plaatsen ziet u kudden paarden en stieren. De paarden leven half in het wild. De paarden worden gevangen en getemd vanaf de leeftijd van 3 jaar.

cc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *