Montpellier

Plaatsen > Montpellier

De stad Montpellier (260.000 inwoners) heeft een schitterend historisch centrum, met smalle schilderachtige straatjes, elegante herenhuizen uit de 16e eeuw en veel cafés onder schaduwrijke bomen. 

Het zonnige Montpellier straalt dankzij een combinatie van ouderwetse charme en een trendy universiteitslevensstijl. Deze stad in het zuiden van Frankrijk roept de Parijse aantrekkingskracht op met Haussmann-architectuur en stijlvolle promenades. En net als in Parijs is Montpellier overal versierd, van modieuze boetieks tot straatkunst tot de oudste botanische tuin van Frankrijk.

Aangezien Montpellier 11 km van de kust van de Middellandse Zee ligt, is een strandvakantie dichtbij. Zodra de zon ondergaat, kunt u deelnemen aan het jeugdige nachtleven van de stad, dat alles omvat, van muziekzalen tot dansclubs. Als typische studentenstad met 60.000 studenten is er een heel levendig cultureel leven en de dagelijkse kosten van levensonderhoud zijn hier veel lager dan in de meeste andere steden in Frankrijk. 

Veel straatmuzikanten en artiesten dragen bij tot de warme Middellandse-zee-atmosfeer van de stad.

Montpellier opent zich als een amfitheater naar de Middellandse Zee met zijn lange, zandstranden en zoute lagunes met grote kolonies wilde roze flamingo’s. Het binnenland is fascinerend en nog authentiek, met veel beken, dalen en bergdorpen die ontdekt kunnen worden. Dit is ook een groot wijngebied met veel uitstekende wijnen die je moet hebben geproefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *