Motor rijden

Thema’s > Motor rijden

Frankrijk is een populaire bestemming voor automobilisten en motorrijders. Maar het merendeel raast ieder jaar over de snelwegen naar het zuiden en laat dan vaak pracvhtige streken links liggen.

De VVV in Champagne-Ardenne heeft, om motorrijders te overtuigen dat het goed toeren is in deze streek zeven motorroutes uitgestippeld. De routes variëren in afstand van 171km tot 444km en bestrijken gezamenlijk vrijwel de hele regio. De regio Champagne-Ardenne ligt in het noordoosten van Frankrijk, grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist U via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.
Toeristische bezienswaardigheden, eetgelegenheden en leuke wetenswaardigheden komen in de goed gedocumenteerde motorroutes aan bod. Uiteraard staat in een van de routes de wijngaarden in Marne centraal met onder een bezoek aan de champagnestad Epernay. Veel routes combineren het mooie landschap met een bezoek aan pittoreske steden zoals de motortocht door de departementen Aube en Haute-Marne. Bijkomend voordeel is dat deze streek niet te ver van Nederland ligt en makkelijk in een lang weekend of midweek te beleven is.
Een van de door motorrijders uitgestippelde routes is de Montagne de Reims en de Chemin de Dames van 171 km. Vertrekpunt is de mooie historische stad Reims, U rijdt door de mooie wijngaarden en bezoekt onder meer het charmante wijndorp Hautvilliers waar ruim 200 huizen versierd zijn met mooie smeedijzeren uithangborden.
Liefhebbers van toeren door en langs de honderden wijngaarden opteren voor de ‘Tussen de Marne en wijngaarden’ route van 202km. Startpunt is Château-Thierry waarna men onder ander een gedeelte van de bewegwijzerde Champagne route rijdt.
Leuke haarspeldbochten, groene natuur en veel meren karakteriseren de ‘Grand Lacs’ toer van 173km – startpunt is de stad Troyes, de route leidt onder meer door het bosrijke Forêt d’Orient en het grote meer Lac du Der.
Toeren over goede wegen met weinig verkeer langs heuvels, glooiende hellingen, groene valleien en leuke dorpjes kan met de 444km lange tocht ‘Langs het Kanaal van de Bourgogne’.
De overige routes zijn ‘De grote ronde door de Ardennen’ (401km) en een ‘rondrit door de Argonne’(284km).Meer info: www.champagne-ardennen-toerisme.nl Klik op de link ‘Geschiedenis & Erfgoed’. Hier kunt u de zeven Nederlandstalige routebrochures van Champagne-Ardenne inclusief GPS routes downloaden.

Bron: Persbericht VVV in Champagne-Ardenne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *