Champagne

Plaatsen > Champagne

De Champagne streek wordt uiteraard gekenmerkt door wijngaarden, maar je vindt hier ook veel bossen en meren. De Champagne is vooral beroemd om de heerlijke, gelijknamige, mousserende wijn.

Een bezoek aan Champagne kan natuurlijk niet zonder een bezoek te brengen aan een van de grote champagnehuizen in bijvoorbeeld Eperny of Reims. Er is zelfs een speciale champagne route uitgezet die u langs een aanzienlijk aantal wijnboeren leidt.

De Marne is een streek in de Champagne, met als belangrijkste stad Reims. Hier komen de allerbekendste champagnes vandaan. Reims is een plaats die u zeker moet bezoeken tijdens de vakantie in Champagne. Indrukwekkend is de prachtige kathedraal. Ook de Middeleeuwse stad Troyes is een uitstapje meer dan waard. Liefhebbers van cultuur kunnen in de mooie middeleeuwse stad Troyes hun hart ophalen.

Het weer in de Champagne streek is min of meer vergelijkbaar met het klimaat in Nederland. Hoewel het er in de zomer wel een stukje warmer kan zijn en er gemiddeld minder regen valt gedurende het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *