Picardië

Plaatsen > Picardië

Picardië is een noordelijke provincie tussen de Marne en de Somme. In deze omgeving is Frankrijk ontstaan omdat hier de eerste Franken woonden, de voorouders van de Fransen.

Picardië taat bekend om de vele (67) parken en tuinen en de geweldige mogleijkheden tot wandelen in het bos van Compiègne

In Amiens, Laon, Beauvais staan mooie gotische kathedralen. Steden als Gerberoy en Senlis laten u het oude Frankrijk uit de middeleeuwen beleven. In het glooiende landschap van Pierrefonds, Compiègne en Chantilly vindt u mooie kastelen. U kunt bij laag water zelfs wadlopen in de baai van de Somme.

 

Als u van hengelsport houdt is de Domaine de la Vallée een prima plaats voor uw ontspannende bezigheid. Bent u meer sportief ingesteld probeer dan eens het strandzeilen bij Fort Mahon. De natuurliefhebber komt tot rust bij het bestuderen van vogels in het Parc du Marquenterre.

Als u in Picardië bent moet u zeker eens één van de beroemde streekgerechten proberen: een ‘gateau battu’ (tulband) of de ‘ficelle picarde’ (een hartig flensje). Uit Picardie, om precies te zijn het departement Aisne, komt ca. 10 % van de Franse Champagne. De gastronomie van deze streek wordt uitgebreid behandeld in één van de vele kookcursussen of wijnproeverijen. Uiteraard kunt dit afwisselen met een bezoek aan de wijnkelders of wandelingen in de wijngaard.

Picardië huisvest 21 golfterreinen waaronder de golf de Belle Dune in Somme,  l’Ailette in Aisne en Chantilly in Oise.

Als U met de kinderen naar Picardië afreist raden we u een bezoek aan het het Parc Astérix en de Mer de Sable aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *