Hengelsport

Thema’s > Hengelsport

Centraal Massief
De rivieren en meren van het Centraal Massief zijn, volgens alle specialisten, een van de mooiste plekjes in Frankrijk om te vissen. Van vissen op vliegvissen tot nachtvissen op karper, en niet te vergeten tijdens de winter vissen in een gat in het bevroren meer, alles is mogelijk.

De beekjes van de Montagne Bourbonnaise, la Sioule en de bergengten van de hoog Cher zijn allen van de 1ste categorie. In de fantastische meertjes in het bos van Tronçais, in de Allier, vindt u grote karpers. De waterplassen zijn vol roofvissen. De rode forel leeft in de heel diepe meren, zoals de mythische Pavin, in Puy-de-Dôme. De bergengten van de hoog Allier, tussen Langogne en Pont-d’Alleyras, zijn een paradijs voor de grote forel. Voor meer informatie, surf naar www.auvergne-tourisme.info

Met zijn 11000 km rivieren van de 1ste categorie en 700 km van de 2de categorie, zijn 39 stuwdammen en zijn 4400 meertjes is het vissersparadijs van Limousin een uitzonderlijk plekje. Op de haute en basse Dordogne, het Plateau de Millevaches, de Corrèze, de Vienne, de Vézère, de Creuse en de Gartempe kunt u veel verschillende vistechnieken uitoefenen (vliegvissen, vissen met een ultra lichte uitrusting, vissen met een levendige sprinkhaan onder de top, vissen met elrits, vissen met een werphengel en Engels vissen…). Het is in Limousin dat hanen gekweekt worden voor de visserij. Hun zeer zeldzame pluimen dienen om kunstmatige vliegvissen te maken gezocht door vissers in de hele wereld. In elk seizoen heeft het meer van Saint-Pardoux enkele mooie verrassingen: roofvissen, voornen, back bass… Het meer van Vassivière is een van de grootste (1 000 ha) en mooiste in Frankrijk. U vindt er grote snoekpopulaties, maar in Vassivière zit vooral snoekbaars.

Vergunningen
In nagenoeg alle rivieren en meren is het vissen toegestaan als je in het bezit bent van een visvergunning.

De Franse viswateren zijn ingedeeld in 1e en 2e categorie.

Je koopt een vergunning in het departement waar je gaat vissen. Met deze vergunning mag je ook vissen in andere departementen die onderling samenwerken.

Visvergunningen zijn meestal bij de lokale ‘Tabac’ te koop. Je heb een pasfoto, geld en legitimatie nodig.

De volgende vergunningen zijn verkrijgbaar:

Carte Réduite: voor water van de 2e categorie.Carte Complète (€ 62,50): vissen in 1e en 2e categorie viswater.Carte Jeune (€ 24,-): hetzelfde als Carte Complète, voor vissers jonger dan 16 jaar.Carte Vacances (€ 28,-): in de periode 1 juni tot en met 30 september 15 aaneengesloten dagen vissen in zowel 1e als 2e categorie water.

De eerste drie kaarten zijn geldig van 1 januari tot en met 31 december van het jaar waarin de kaart is uitgegeven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *