CenterParcs Frankrijk

Thema’s > CenterParcs Frankrijk

Les Bois-Francs
Het park Les Bois-Francs was het eerste Center parcs park in Frankrijk. Het park werd in 1988 geopend. Domaine de Bois Francs kreeg er in de zomer van 2006 203 nieuwe cottages bij. Ook vond er een uitbreiding plaats van de centrale voorzieningen. Het park Les Bois-Francs ligt in het hart van de Avre vallei. Het park Les Bois-Francs ligt op een perceel van  310 ha. in een oud bos.

In de tropische Aqua Mundo glijden van grote water glijbaan, de golven trotseren in het golfslagbad, in de wildwaterbaan of genieten in de buitenlucht in het water van 29°, zelfs in de winter. Het park Les Bois-Francs heeft het een Crazy River, een supersnelle stroomversnelling. Het Waterplayhouse is een waterattractie met glijbanen, watervallen een wildwaterbaan en een grote omkiepende emmer die in één keer 900 liter water uitgestort. Een echt waterparadijs voor het klein en groot. Voor de kleinste gasten is er het vrolijke kinderbad met kleineren glijbanen.

Les Hauts de Bruyères
Het Les Hauts de Bruyères Center Parc is het tweede park in Frankrijk. Het park werd in 1993 geopend. Les Hauts de Bruyères ligt in Midden-Frankrijk in de Loire streek. Een verblijf op het park is goed te combineren met een dagje DisneyLand Parijs.
Het park Les Hauts de Bruyères is in 1993 in de Franse plaats Sologne geopend. Les Hauts de Bruyères was het tweede Franse park voor Center Parcs.
Bij opening van het park zijn direct een Market Dome en Aqua Mundo gerealiseerd.
De Aqua Mundo van Les Hauts de Bruyères beschikt onder anderen over de volgende onderdelen: Aqua Café, Golfslagbad, Buitenbad, Wildwaterbaan, Glijbaan, Solarium, Kinder-Doe-Bad, Hot Whirlpool Stroomversnelling en een Zoutwaterbad.
De Market Dome van Les Hauts de Bruyères beschikt over de nodige winkels.
Les Hauts de Bruyères beschikt voor de rest over de volgende faciliteiten: Cycle Center, Waar u tegen betaling voor uw verblijf, maar ook voor een dag, een fiets, skelter of step kunt huren. Kids Klub, Waar de kinderen zich uit kunnen leven! Uw kind kan hier nieuwe vriendjes maken en lekker spelen met de figuren van PéPéTéVé. PéPéTéVé,
Speciaal voor de kleinsten onder ons bezoeken de twee PéPéTéVé sterren Orry en Bing meerdere malen per week het park.
Les Hauts de Bruyères beschikt over diverse cottage soorten: Economy (Confort), De Luxe (Premier), VIP (VIP).
Adres park: Les Hauts de Bruyères, 41600, Chaumont-sur-Tharonne, Tel.: +33 (0)254 95 10 00.

Le Lac d’Ailette
Domaine de lac de L’Ailette, ligt 120 kilometer ten noord oosten van Parijs. De opening van dit derde Center Parcs park in Frankrijk vond plaats in de zomer van
2007. In de groene vallei van de Aisne, op 40 km van Reims en vlak bij het historische Laon ligt Center park’s vakantiepark Le Lac d’Ailette. Daar staan 861 cottages langs een gigantisch meer van 140 hectare.
Lac d’Ailette is een aantrekkelijk vakantiepark in de Champagnestreek. Verspreid in een oud eiken- en populierenbos of langs de oevers van het immense meer kunnen hier de gasten het hele jaar door van een zalige vakantie in originele cottages genieten. De 861 cottages zijn opgetrokken in de stijl van traditionele Canadese huisjes en ondanks de dertig kleurschakeringen harmoniëren ze mooi met het landschap. Een aantal cottages is zelfs op palen gebouwd waarvan het terras over het meer uitsteekt.
Net als de andere Center Parcs beschikt ook Le Lac d’Ailette over een multifunctionele sporthal en een indrukwekkende Aqua Mundo. Dit gratis subtropische watersportcomplex bestaat uit verschillende niveaus die met elkaar verbonden zijn door glijbanen en stroomversnellingen, watervallen, rotspartijen en in elkaar overgaande (hete) baden. Naast klassiekers als de Wild River en het golfslagbad, zijn er ook de Multi-activity River met waterjets en een groot landschapszwembad met uitzicht op het meer. Het Water Play House is een enorm platform vol attracties van negen meter hoog met in de top een gigantische emmer die 900 liter water over de badgasten uitstort. Kinderen kunnen er maar niet genoeg van krijgen.
Wie even genoeg heeft van het watergewoel, kan met de allerkleinsten naar Baluba, een indoor speelparadijs met schuimballen, een klimdoolhof, levensgrote legostenen en een miniatuurkeuken. Verder in het overdekte centrum vind je tien hypermoderne bowlingbanen, restaurants, winkels, cafés en de wintertuin.
Ook buiten zijn de recreatiemogelijkheden onbeperkt. Kinderen kunnen ponyrijden of hun kunsten botvieren op de Crazy Golf-baan en het skatepark. Voor de volwassenen is de internationale golfbaan (9 en 18 holes) of vier tussen de bomen gerealiseerde High Adventures-parcours.
En natuurlijk is er het meer d’Ailette waar in de winter een ijsbaan wordt geïnstalleerd en ’s zomers tal van watersportfaciliteiten worden voorzien, zoals kano, waterfietsen, varen met elektrisch aangedreven bootjes en zeilen. Wie het rustiger aan wil doen, kan zich op het fijne zandstrand nestelen, kuieren langs de terrassen in de haven of een fiets huren voor een tocht in het park of de prachtige omgeving. Om de dag af te ronden bij een glaasje champagne uit de streek. Op je privéterras, met uitzicht op de watervogels.
Le Lac d’Ailette biedt over 84 hectare drie types cottages aan: comfort (echte plattelandshuizen met terras en een smaakvol interieur), premier (breedbeeldtelevisie, keramische kookplaten, magnetron met grill, bubbelbad en open haard) en het viparrangement voor maximaal vier personen. Deze laatste categorie staat werkelijk garant voor een luxeverblijf: privésauna, jacuzzi, flatscreen-tv met dvd-speler én televisie in een van de twee slaapkamers, twee doucheruimtes, open haard, vaatwasmachine en een groot terras met rotanmeubels met schitterend uitzicht op het meer.

Domaine du Bois des Harcholins
Het contract voor een vierde park in Frankrijk, Domaine du Bois des Harcholins, in de buurt van Straatsburg is getekend. De investering bedraagt € 220 miljoen. De oplevering is voorzien in 2010. We houden u op de hoogte.

Center Parcs Le Domaine de la Forêt de Chambaran
Aan de rand van de Frans-Duitse grens nabij Moselle wordt het vijfde Centre Parks park, Le Domaine des Trois Forêts. Het park komt in het Franse département Isère te liggen. De Geplande oplevering is in 2013 en de geplande opening in het voorjaar 2013. Het park ligt nabij Chambaran Natural Park in Roybon, midden in het woud van de Chambaran in Roybon, met de Vercors op de achtergrond. Dicht bij Grenoble, Lyon en Zwitserland en makkelijk bereikbaar vanuit Nederland en België. De cottages zijn ontworpen door Jean de Gastines. Diverse activiteiten, zoals het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, een Wellness Center met hammam en sauna en sportactiviteiten als tennis, boogschieten, bowling en skaten maken Le Domaine de la Forêt de Chambaran tot de ideale omgeving om te ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *