Straatsburg

Straatsburg heet in het Frans: Strasbourg en in het Duits Straßburg. Straatsburg ligt in het noordoosten van Frankrijk en is de hoofdstad van de regio Elzas en van het departement Bas-Rhin.

De hoofdstad van de Elzas biedt de perfecte mix van Franse en Duitse cultuur dankzij de ligging op die grens tussen Frankrijk en Duitsland.

In het historische centrum van Straatsburg staan mooie gebouwen. Een belangrijke bezienswaardigheid is de gotische kathedraal van Straatsburg bezichtigen en een wandeling maken door de wijk Petite France, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met zijn vakwerkhuizen en ansichtkaartwaardige waterwegen slenteren.

Ook willen we naast de gotische kathedraal Notre-Dame, het Palais Rohan noemen. In deze vroegere residentie van de prinsbisschoppen, zijn drie musea bezoekwaardige ondergebracht met kunst en archeologische vondsten uit de Elzas.

Bezoekers met interesse in politiek kunnen tijdens hun bezoek verschillende belangrijke Europese instellingen bezichtigen, waaronder het Europees Parlement en de Raad van Europa.

Voor een extra dosis charme kun je in december arriveren om een ​​van de oudste kerstmarkten van Europa te bezoeken.

‘La Petite France’ is de mooiste buurt van de stad, met heerlijke restaurantjes waar diverse specialiteiten geserveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *