Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

De kloof Gorges du Verdon ligt achter Draguignan in het zuidoosten van Frankrijk. Deze grote en mooie kloof is verspreid over de departementen van le Var en les Alpes de Haute-Provence. De canyon bevindt zich midden in een van de ruigste natuurgebieden van Frankrijk en is de grootste van Europa. Dit prachtig natuurverschijnsel is de grootste kloof van Europa en is uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 meter. De rotswanden zijn  tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie soms wel 700 meter hoog en zeer imposant.

De Gorges du Verdon bereikt u gemakkelijk via de autoroute A8, afslag 36; Draguignan – Le Muy. U rijdt richting Draguignan en bij de tweede rotonde gaat u naar rechts en volgt de bordjes “Gorges du Verdon”. U heeft uiteindelijk twee mogelijkheden; rive gauche en rive droite (linker- en rechteroever). Aan beide zijden is een autoroute te volgen met schitterende uitzichtpunten over de kloof. Rive gauche is de mooiste en prachtigste route en biedt u de meest adembenemende vergezichten.

De kloof eindigt in het stuwmeer van Sainte-Croix-du-Verdon. Vooral vlakbij de toegang tot de Gorges worden veel kano’s, kajakken, waterfietsen en motorbootjes verhuurd. Een mooie manier om de kloof eens vanuit een andere hoek te bekijken.

De Gorges du Verdon is ontstaan als gevolg van de erosie van de rivier Verdon en uit zich vandaag de dag in reusachtige kliffen van kalkgesteenten. Het is pas sinds het begin van deze eeuw dat dit mooie gebied “officieel” is ontdekt en sindsdien is de regio een trekpleister voor vele toeristen. Te midden van dit beschermde natuurgebied, rijk aan flora en fauna, vindt u de meest adembenemende panorama’s.

De dorpen die zich overal in de Canyon hebben genesteld, bieden u nog steeds de oude charme van de Provence en verwelkomen u op een warme en hartelijke manier.

Vele outdoor sporten kunnen worden beoefend in- en rondom de Gorges du Verdon zoals oa;

  • abseilen
  • bergbeklimmen
  • bungee jumpen
  • canyoning
  • deltavliegen
  • mountainbiken
  • raften
  • wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *