Alpe d’Huez

Plaatsen > Alpe d’Huez

De Alpe d’Huez is zowel de naam voor een berg, als van een dorp.

De Berg Alpe d’Huez In de zomer tijdens de Tour de France is de beklimming van de Alpe d’Huez, ook wel de Koninginnerit genoemd, een vast onderdeel.

In de winter is het gebied rond de Alpe d’Huez een fantastisch skigebied. De Alpe d’Huez onderscheidt zich van andere skigebieden door het grote aanbod aan pistes voor beginners en gevorderden. Voor de gevorderde skiërs en snowboarders zijn er ook ruime off-piste mogelijkheden en zwarte afdalingen. Eén van de langste zwarte afdalingen ter wereld is de Sarenne, een piste van maar liefst 16 km lang met een verval van 1820m.

De gunstige ligging, sneeuwzekerheid en de treinverbinding met de gletsjer op de Pic Blanc (3300m) maken het een skigebied van hoge kwaliteit.

Het dorp Alpe d’Huez Het dorp Alpe d’Huez is beroemd geworden na de Olympische Spelen van 1968. Het dorp heeft alles wat een wintersporter zich maar wenst. Zonnig door de vele zuidhellingen en levendig door de grote hoeveelheid après-ski mogelijkheden. Ook na het skiën hoeft u zich dus geen moment te vervelen. De (piano)bars, restaurants en discotheken wachten op uw komst. Voor de sportieve après-ski kunt u terecht in het zwembad, op de ijsbaan of in het multifunctionele sportcentrum.

Nog een voordeel van het dorp Alpe d’Huez is dat u nooit ver hoeft te lopen naar een skilift. Vanuit elk punt in het dorp zijn de liften snel te bereiken.  Het skigebied heeft 115 pistes: 38 groene, 34 blauwe, 29 rode en 14 zwarte. Het skigebied heeft 85 skiliften. 785 sneeuwkanonnen stellen u in staat om vanaf de Alpe d’Huez naar het dorp ’terug te komen op ski’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *