Ski Frankrijk

Thema’s > Ski Frankrijk

Frankrijk is door haar gedeeltelijke ligging in de Alpen zeer geschikt voor skiërs en snowboarders.

Hieronder vindt u informatie over enkele skigebieden.

Les Trois Vallée
Les Trois Vallée omvat de Plaatsen: Les Menuires, Val Thorens, La Tania, Meribel-Motteret, Courcheval en St. Martin de Belleville.

De skiregio Les 3 Vallées heeft drie dalen (St.-Bon, Les Allues/Méribel en Belleville) en is een droom voor elke wintersportliefhebber: de skigebieden zijn samen goed voor meer dan 600 km skiplezier! Het skigebied is 1300 tot 3400 meter hoog. Les Menuires ligt op 1850 meter. Absoluut sneeuwzeker. Daarnaast beschikt het gebied over meer dan 1250 sneeuwkanonnen zodat de afdaling naar je appartement bijna altijd mogelijk is.

Het skigebied van Les Menuires heeft 120 km piste met 45 liften. Les Trois Vallée heeft in totaal 650 km piste met 200 skiliften. Voor beginners zijn er diverse leuke oefenliften. Er is veel variatie tussen groene, blauwe (200 km) en rode (250 km) afdalingen en in het hele gebied de routes staan zeer goed aangegeven.

Aravis (La Clusaz, Le Grand Bornand)
Aravis is een skigebied tussen de Mont Blanc en Geneve. Het gebied is nog niet echt bekend in Nederland en Vlaanderen. Het gebied heeft ongeveer 135km aan geprepareerde pistes.

Domaine Les Sybelles
Les Sybelles is het op vier na grootste skigebied van Frankrijk.

Espace Killy
Espace Killy is genoemd naar één van de bekendste Franse skiërs aller tijden. Espace Killy bestaat uit de bekende dorpen Val d’Isère en Tignes.  Het gebied kent schitterende afdalingen voor zowel de gevorderde als de beginnende skiër. Ook aan de snowboarders is gedacht, zo is er een speciaal funpark aangelegd. De après-ski is goed te noemen en men vindt in dit gebied dan ook talrijke gezellige restaurants en bars.

La Foret Blanche
Dit skigebied bestaat uit de Vars dorpjes en Risoul. Deze dorpjes zijn met elkaar verbonden tot één skigebied met ongeveer 170 km aan pistes door de hoge ligging is het gebied sneeuwzeker, buiten het skiën zijn er voldoende activiteiten en de après-ski is vrij goed.
De snowboarders hebben hier een zeer groot funpark tot hun beschikking en ook avonds is het hier goed vertoeven de après-ski is goed.

Ski-ap voor uw mobiel
Verschillende skigebieden hebben iPhone applicaties uitgegeven. Deze applicaties bieden uiteenlopende mogelijkheden, uiteraard een kaart van de skipistes, uw GPS-locatie, lekkere restaurants, alarmnummers, evenementen, het weer, prijzen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *