Les Menuires

Plaatsen > Les Menuires

Les Menuires is een wintersportplaats gelegen op 1850 m hoogte in het prachtige Les Trois Vallées gebied.

Het plaatsje is gelegen rondom de 16e eeuwse kerk. Het dorp is gebouwd in de vorm van een hoefijzer, waardoor u vanaf de diverse terrasjes aan de pistes een prachtig uitzicht heeft over de afdalingen. Les Ménuires bestaat eigenlijk uit een oud en een nieuwer gedeelte. ‘Preyerand-La Croisette’ is het oude centrum. In het oude centrum ligt vooral hoogbouw. Het nieuwere gedeelte, ‘Reberty-Les Bruyères’, is eigenlijk een op zichzelf staand dorpje. Het is geheel gebouwd in chaletstijl met veel hout en natuursteen.

In beide wijken vindt u winkels, restaurants, een bioscoop, cafés en een discotheek. Verder is er een fitnesscentrum met sauna en een zwembad. Les Bruyères heeft daarnaast ook nog een ijsbaan.

Les Ménuires ligt centraal in het skigebied Les Trois Vallées. Het levendige skistation van Les Menuires ligt op 1850m hoogte en is onderdeel van het grote skigebied Les Trois Vallées. Het skigebied van Les Ménuires zelf (1400 m – 2850 m) ligt in een wijde en zonnige kom. Het telt 41 liften en ongeveer 160 km piste. Ook beginnende skiërs kunnen terecht.

U kunt kiezen uit een skipas voor het hele gebied van Les Trois Vallées of alleen voor het gebied van Les Ménuires.

Na het skiën is er voldoende te beleven tijdens de après-ski, in de bekende La Grotte du Yeti.

De wandelmogelijkheden zijn eindeloos: alle moeilijkheidsgraden, voor alle leeftijden. Er zijn korte, lichte wandelingen en middel tot zware dagtochten van ½ tot 4 uur en tevens meerdaagse tochten. De goede busverbindingen in Les Menuires brengen u snel naar het startpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *