Milieusticker Parijs

Sinds 15 januari 2017 is de binnenstad van Parijs een milieuzone (Zone à Circulation Restreinte, ZCR) waar automobilisten alleen nog met een ecovignet mogen rijden. Dit geldt ook voor vakantiegangers die slechts tijdelijk, of alleen voor doorgaand verkeer de stad in willen. Rijdt u toch Parijs binnen zonder vignet dan riskeert u een boete van €68.

De Boulevard Périphérique, Disneyland Parijs en het Stade de France of Château de Versailles vallen niet onder de milieuzone van Parijs. Daarvoor heb je dus géén milieusticker nodig. De milieuzone geld wel voor alle wijken binnen de ring.

De milieusticker (vignette Crit’Air) bestaat in 6 categorieën, afhankelijk van hoe schoon het voertuig is.

  • Auto’s van voor 1997 krijgen géén sticker en mogen op doordeweekse dagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur niet meer de binnenstad in.
  • Voor de laagste categorieën stickers kunnen later nog beperkingen worden opgelegd op dagen met veel luchtvervuiling m(pics de pollution).

De vignetten zijn te bestellen op een website van de Franse overheid: www.certificat-air.gouv.fr. Nadat u uw kenteken heeft ingevoerd en betaald heeft (creditcard) ontvangt u het op uw auto van toepassing zijnde vignet per post thuis. Het vignet kost €3,70 plus portokosten. Het vignet blijft eeuwig geldig, maar alleen voor het voertuig waarvoor dit is afgegeven. Wél dient het vignet goed leesbaar te zijn, anders moet u even een nieuwe anavragen.

De milieusticker van Crit’Air is geldig voor al deze toekomstige Franse zones en heeft geen beperkte geldigheidsduur (zolang het vignet maar leesbaar blijft hoeft het niet vernieuwd).

U kunt ook via een Nederlandse website bestellen als u dat liever doet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *