Fréjus

Plaatsen > Fréjus

Fréjus ligt tussen Cannes en St.Tropez in het hartje van de Cote d’azur. Fréjus ligt in de wijnregio van de Côte de Provence.

Fréjus werd door de Romeinen gesticht en er bevinden zich dan ook nog altijd een aantal schitterende monumentale bouwwerken in Fréjus.

Het amfitheater van Fréjus is nog altijd in gebruik. Ook zijn er nog resten te bewonderen van een 40 km lang aquaduct. In het centrum is de kathedraal een aanbevelenswaardig monument. Als u met kinderen de streek bezoek is ook de aan de rand van de stad gelegen dierentuin (Parc Zoologique) een bezoek waard.

Naast een hoop cultuur, vindt U hier ook gezellige restaurantjes en terrasjes.

Fréjus is ook een zeer populaire stad voor de strandganger, hoewel het centrum van stad een paar km van de stranden is. De stranden van Fréjus  zijn van fijn zand en 2 km lang en 100 m breed. De stranden liggen tussen Fréjus en St. Raphaël.

Plaatsen in de omgeving van Fréjus: Bargemon 38 km; Brignoles 65 km; Callas 32 km; Cannes 41 km; Castellane 85 km (1h15); Draguignan 28 km; Garde-Freinet 42 km; Grasse 45 km; Grimaud 31 km; Plan-de-la-Tour 20 km; Roquebrune-sur-Argens 11 km; Saint Raphaël 3 km; Saint Tropez 34 km; Sainte Maxime 19 km;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *