Cannes

Plaatsen > Cannes

Cannes is een kustplaats aan de Franse Cote d’Azur. Cannes ligt op 30 minuten rijden van het vliegveld van Nice.

Ooit was Cannes een schattig en onbelangrijk Frans vissersdorpje, maar toen de Britse Lord Henry Brougham in 1834 verliefd werd op dit plaatsje en er een huis liet bouwen, volgde de Britse aristocraten hem al snel. Lord Henry Brougham is er, naast anderen, verantwoordelijk voor dat Cannes tegenwoordig een belangrijke locatie is voor beurzen en grote evenementen.

In Cannes wordt in mei jaarlijks het Internationale Filmfestival gehouden. Tijdens het Filmfestival worden in Cannes alle prijzen minstens verdubbeld, en dit is dus ook niet de beste periode om met een klein budget deze stad te bezoeken! Daar komt nog bij dat de meeste stranden en restaurants dan ook afgehuurd door de productiemaatschappijen die hier hun privé-feestjes geven.

De oude haven zelf is één van de mooiste gedeelten van Cannes, met de wachttoren uit 1385 op de Suquet als goed uitkijkpunt.

De Marché Forville is een overdekte markt waar de inwoners dagelijks hun groenten, fruit, vis en vleeswaren halen.

Rue Meynadier begint in de oude haven en is een autovrije straat waar U bij traiteurs de lekkerste etenswaren kunt vinden. Deze straat loopt uiteindelijk over in de Rue d’Antibes, maar is een stuk goedkoper.

De Croisette is de naam van de mooie boulevard die langs de hele kust van Cannes loopt. Hier staan overal blauwe stoeltjes die je zelf ergens kunt neerzetten om uitgebreid te kijken naar alles en iedereen die voorbij paradeert! In de zomermaanden (zie verderop)worden altijd vuurwerkwedstrijden gehouden, en volgens ons heeft U dan vanaf de Croisette het beste uitzicht.

Le quatorze juillet markeert in heel Frankrijk een dag vol festiviteiten dat in Cannes wordt beëindigd met een bont schouwspel in de lucht, maar daar betekent het vuurwerk tevens het begin van het internationale vuurwerkfestijn Festival d’Art Pyrotechnique. Vuurwerkkunstenaars uit binnen- en buitenland strijden in zesavonden om de Vestale d’Argent, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest originele, magnifieke vuurpijlenspel. Eens in de zes jaar, en in 2006 is het weer zover, concurreren de winnaars van de voorgaande jaren om de felbegeerde Vestale d’Or. Een strijd tussen de besten, dus dat belooft schitterende betoveringen aan de mediterrane kust. In 2006 is het festival op 14, 21, 29 juli en 7, 15, 24 augustus, meer informatie op www.festival-pyrotechnique-cannes.com .

Tips in de stad
De meeste stranden in Cannes zijn privé, en dat betekent dat je moet betalen voor een plek en een bedje, gemiddeld zo’, 15 tot 20 euro per dag. Voordeel is relatief meer ruimte en obers die af en aan rennen. Er zijn echter ook genoeg publieke stranden waar je gratis jouw handdoekje kunt spreiden, zoals Plage du Midi.

“Vega Luna Plage” net tegenover het Carlton in Cannes is een leuke en sfeervolle strandtent die een zeer goed alternatief biedt voor bijvoorbeeld Miramar Plage en L’Ecrin.

Het gezellige Cybercafé Smoozie ligt net achter de Farfalla’s in het centrum van Cannes. Men kan hier naast Internetten ook heerlijk genieten van de originele milkshakes (Smoothies), frisse salades of lekkere sandwiches.

In de omgeving:
Neem in de oude haven van Cannes een boot naar de Iles des Lerins. Deze twee kleine eilandjes die voor de kust liggen zijn echt een bezoekje waard! Het grootste van de twee heet St. Marguerite, en het letterlijke hoogtepunt hier is het Fort Vauban. Dit voornamlige klooster is ook de plek waar de geheimzinnige Man with the Iron Mask gevangen heeft gezeten. Het kleine, groene eilandje heeft ook een paar romantische kleine strandjes.

Plaatsen in de omgeving: Aix-en-Provence 152 km; Antibes Juan-les-Pins 10 km; Auribeau-sur-Siagne 18 km; Draguignan 61 km; Fayence 39 km; Frejus 36 km (N7); Frejus 43 km (kust); Grasse 20 km; Marseille 159 km; Mougins 9 km; Nice 32 km; Tanneron 24 km; Toulon 121 km.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *