Antibes Juan-les-Pins

Plaatsen > Antibes Juan-les-Pins

Antibes is een Griekse versterkte stad die oorspronkelijk Antipolis heette in de 5de eeuw. Later is de stad Romaans geworden. Al die tijd was Antibes Juan-les-Pins een actieve havenstad voor handel in het Middellandse-Zeegebied.

De oude haven was het hart van “Antipolis” in de Griekse tijd. In later tijden, maar nog altijd eeuwen geleden, gingen de Kruisvaarders vanuit Antibes op weg naar het Heilige Land.

Napoléon Bonaparte ging met zijn familie in Antibes wonen in 1794. Toen Robespierre viel, werd Napoléon gevangengenomen en in het Fort Carré vastgezet. Het zestiende-eeuwse fort Carré is een massieve, stervormige vesting met uitzicht over de Haven Vauban. Het fort wordt voortgebouwd op de plaats van de kapel St. Laurent, die eerder op de ruïnes van de Tempel van Mercurius gebouwd was. U kunt het fort niet bezoeken, maar er loopt een mooi pad langs zodat u toch een goede indruk krijgt.

Antibes Juan-les-Pins is nu het een aantrekkelijke en actieve stad, die erg populair is onder Franse toeristen uit Parijs en het noorden van Frankrijk. Tegenwoordig vindt u in de haven Vauban de grootste marina in Europa. Langs de grote pier , die enkele jaren geleden gebouwd werd, liggen tegenwoordig ’s werelds grootste jachten.

In de gezellige oude stad vindt u een lange beschermende muur langs de haven. In de oude stad vindt u kleine straatjes die u kunt verkennen met lekkere restaurants en leuke winkeltjes.

Plaatsen in de omgeving van Antibes Juan-les-Pins zijn Biot 8 km | Cannes 10 km | Grasse 21 km | Nice 25 km | Valbonne 14 km | Vence 20 km |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *