Grimaud

Plaatsen > Grimaud

Grimaud is een sfeervol, levendig stadje aan de Golf van St. Tropez, aan de zuidoostkust van Frankrijk, aan de Cote d’ Azur, tussen Sainte Maxime en Saint Tropez in het departement Var. Het middeleeuwse Grimaud heeft een aantal historisch gebouwen en een Romaanse kerk die zeker het bezichtigen waard zijn. Port Grimaud is een grote, eigentijdse havenplaats.

Het stadje Grimaud ligt tegen een heuvel. Op het hoogste punt staat een ruïne. ´s Avonds is de ruïne van Grimaud mooi verlicht en goed te zien. Vanaf de boulevard van de stad heeft u een prachtig uitzicht over Saint Tropez.

Het stadje is ook zeer geschikt om te winkelen. In de kleine smalle straatjes vindt U leuke restaurantjes, vele galerieën en veel winkels. In het stadje vindt u tevens Scooter- en Fietsverhuur.

Grimaud is bekend van het jaarlijkse festival “Grimaldines”. Dit festival wordt gehouden ter ere van de Grimaldines-familie die over Monaco regeerde.

In de omgeving vindt u diverse gezellige oude stadjes met restaurants en terrasjes: Gassin, Ramatuelle en Plan de la Tour. Ook de bossen rondom Grimaud zijn prachtig. Afgewisseld met de wijnvelden van de Provence is de opmgeving van Grimaud een mooi wandelgebied.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *