St. Tropez

Plaatsen > St Tropez

Saint-Tropez is een havenplaats aan de Franse Rivièra Côte d’Azur in het departement Var.

St Tropez is sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een trefpunt van kunstenaars en beroemdheden. Film diva Brigitte Bardot is één van de beste belichamingen van de sexy, blootvoets en betoverende stijl van St. Tropez. Volgens velen heeft het kleine vissersdorp St. Tropez haar huidige status te dank aan Brigitte Bardot. St Tropez is nog altijd zeer populair bij toeristen, hoewel de jetset St Tropez minder frekwent bezoekt dan vroeger. U loopt nog altijd de kans om Joan Collins, Naomi Campbell en Roman Abramovich tegen te komen. Veel beroemdheden, en mensen die het graag willen worden, overnachten in het onlangs vernieuwde Intercontinental hotel Carlton. St Tropez is ook beroemd om de reeks jachten langs kade op het mooie blauwe water van de Baai van St.-Tropez.

Volgens overlevering wordt in St Tropez in 1964 op de stranden topless zonnen uitgevonden.

De vele terrassen langs de boulevard bieden een mooi uitzicht over de baai en de aangemeerde schepen. Achter cafés, zijn de kleine straten en de oude gebouwen, maar zij zijn populairder door de massa winkels en restaurants dan dat de gebouwen van historische betekenis zouden zijn.

De beste tijd om naar St Tropez te reizen is in juli en augustus.

De stranden neigen rotsachtig te zijn.

Het levendige plein Place aux Herbes, één straat achter Quai Jean Jaures, voorbij het Bureau de Tourisme, is al eeuwenlang het centrum van activiteit in St Tropez. Place aux Herbes is een kleine oase van groente, fruit en bloemen, en een favoriet bestemming van een rondwandeling door St. Tropez.

Plaatsen in de omgeving zijn: Cannes 76 km, Cogolin 9 km, Draguignan 48 km, Fréjus 34 km, Garde-Freinet 20 km, Grimaud 10 km, Lavandou 38 km, ,Plan-de-la-Tour 23 km, Roquebrune-sur-Argens 40 km, Sainte Maxime 14 km, Toulon 71 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *