Châteauneuf-sur-Isère

Plaatsen > Châteauneuf-sur-Isère

Châteauneuf-sur-Isère is een gemeente in de regio Rhône-Alpes in het departement Drôme. Châteauneuf-sur-Isère heeft 3500 inwoners.  De plaats maakt deel uit van het arrondissement Valence.

Châteauneuf-sur-Isère strekt zich, zoals de naam doet vermoeden, uit langs de rivier Isère. Châteauneuf-sur-Isère ligt ongeveer halverwege tussen Valence en Romans sur Isère in de Drôme. Chateauneuf, is de hoofdstad van de perzik. Hier ziet u de mooiste bloemen in de lente als de bloesems van perzik, abrikozen en kersenbomen het tegen elkaar opnemen in een schoonheidswedstrijd.

In Châteauneuf sur Isère vindt u het Meer van Aiguille, een meer van 4 hectare met zandstranden, te midden van de groene natuur. Picknick, camping, barretje en restaurant, kinderspeeltoestellen.
Toegang tegen betaling. Telefoon: 00 33 475.71.82.14. Aan het meer van Aiguille vindt u ‘Folies du Lac’, het grootste variététheater van het zuiden van Frankrijk: u kunt er genieten van wervelende voorstellingen met magie, acrobatie,…

Deze mooie regio heeft de geuren en de kleuren van het Zuiden en ligt op een steenworp afstand van wandelgebieden in de Vercors en de Gorge de l’Ardèche.

Valence is een gezellige marktplaats en nabij het plaatsje Hauterives (25 km. ten noorden van Romans-sur-Isère) ligt één van de vreemdste gebouwen van Frankrijk: het wonderlijke fantasie “paleis” gebouwd door de postbode Ferdinand Cheval (Palais Idéal du Facteur Cheval).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *