Overnachten op de Boerderij

Reizigers ruilen steeds vaker hun hotel in voor een verblijf op een boerderij, op zoek naar intieme, rustieke idylle midden in de natuur, met zorgeloos lokaal dineren en, in sommige gevallen, een keur aan wellnessactiviteiten.

Stel je voor: een attente gastheer sprenkelt handgeperste olijfolie op een seizoensschotel gemaakt met ingrediënten uit een nabijgelegen biologische tuin. Misschien sist het vlees op een nabijgelegen open grill, terwijl u een slokje lokale wijn neemt uit een naburige wijngaard. Er klinkt een zwak geblaat van grazende schapen, terwijl de zon achter een achtergrond van eindeloze uitgestrekte heuvels, glooiende weiden en bergtoppen verdwijnt. Je trekt je terug in een van de weinige kamers, of je eigen camper of caravan, om de volgende ochtend wakker te worden midden in de natuur. Een goed gesprek met loeiende koeien of een verdwaalde kip op visite: logeren bij de boer is de snelste manier om helemaal tot rust te komen. Bij het boerderijwinkeltje koop je verser dan verse producten en op het houtvuur maak je je eigen eten klaar. Lekker, simpel.

Voeg daaraan de dagelijkse yoga, kooklessen en ambachtelijke inrichting toe en het is geen wonder dat het agritoerisme een grote vlucht neemt als een zalig landelijk, milieubewust alternatief voor stadswoningen. Vergeet “Het simpele leven” , vakantieboerderijen in 2024 zijn verfijnd en combineren een luxe interieur met biologische gerechten en leuke activiteiten. Waar kun je immers beter authentiek van boer tot bord dineren dan op de boerderij zelf?