Auvergne

Plaatsen > Auvergne

In Midden-Frankrijk ligt de Auvergne (Allier), circa. 300 km ten zuiden van Parijs en 800 km vanuit Utrecht. Een streek voor iedereen die houdt van rust en ontspanning. In de Allier worden bezoekers keer op keer verrast door het afwisselende landschap met vlakten, meren, bergen en bossen. Met op de achtergrond het Centraal Massief, biedt dit gebied een rijke variatie aan natuurschoon.

In de Allier,  vindt u ongerepte natuur met beboste bergen en kristalheldere stromen, ver weg van het hectische bestaan van de wereld. Hier regeren rust en stilte en lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

In de Auvergne liggen de uitgestrekte bossen van Forêt-de-Tronçais, Forêt Gros Bois en Forêt de Dreuille.

De vele Châteaux getuigen van een rijk, historisch leven, o.a. het Château in Bourbon-l’Archambault, Château Le Riau, Château Ygrande, Château Chouvigny, Château la Palice en Château La Louvière laten dit historische gevoel herleven. Enkele kastelen in de Allier zijn vandaag de dag locaties voor diverse festiviteiten als klassieke muziekconcerten, middeleeuwse festivals en andere culturele evenementen.

Meer van Auvergne
Natuur- en sportliefhebbers komen hier ook volop aan hun trekken. Maak eens een tocht langs de mooie rivieren Allier of Sioule. In het berggebied in het Oosten van de Auvergnekunt je gaan parasailen van de Puy de Dôme.

Wijnliefhebbers kunnen terecht in de streek rondom Saint-Pourçain-sur-Sioule: een bekend wijngebied van vooral de witte wijn. Ontdek de route die voert langs verschillende wijndorpjes en mooie châteaux. In de wijnkelders kun je het rijke assortiment aan wijnen proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *