Gays en Lesbiennes

Thema’s > Gays en Lesbiennes

Frankrijk is een gay-vriendelijk vakantieland. Frankrijk is de ideale bestemming voor gays en lesbiennes. Dat is gedeeltelijk te danken aan de openheid naar gays van het Franse volk en daarnaast aan de lokale wetgeving.

Een verblijf in Frankrijk is méér dan zomaar een vakantie, het biedt de mogelijkheid om volop in de Franse gay society te duiken.

Het hele jaar door worden in Franse steden diverse gay prides (Marchés des Fiertés) gehouden. De excentrieke optochten en after parties staan garant voor dagenlang feest. Daarnaast vinden er diverse culturele evenementen plaats, speciaal gewijd aan de gay society. Zo zijn er bijvoorbeeld filmfestivals en muziekfestivals.

Franse steden bieden diverse mogelijkheden voor gays en lesbiennes. Of het nu winkels, restaurants, hotels, bars, clubs, kranten of een plattegrond voor gays betreft, iedereen mobiliseert zich opdat gays zich welkom voelen. En voor de cultuurliefhebber: Frankrijk bezit een rijk cultureel erfgoed van de Franse keuken tot mode, films en filosofen.

Na de hectiek van de stad is het heerlijk om even bij te komen in één van de vele wellness centra die Frankrijk rijk is. In Frankrijk is wellness geen trend, maar een levensstijl. Verschillende centra bieden aan gays en lesbiennes de mogelijkheid om zich te laten verwennen, om fysiek in vorm te blijven, om een verjongingskuur te volgen of gewoon heerlijk te relaxen. Daarnaast zijn de spa’s en sauna’s een ideale plek voor ontmoetingen. Wellness gaat vaak samen met naaktheid. Frankrijk biedt verschillende naaktstranden speciaal voor gays, op vaak prachtige plekken.

Gay sauna in Lille
In Lille vindt u één van de grootste gay sauna’s van Noord-Europa, met wel vier verdiepingen! Op slechts drie uur van Utrecht ligt deze sauna waar een groot scala aan faciliteiten te vinden is. Voor meer informatie, zie ook de website: www.lesbains.fr

Gay sauna’s in Parijs
Bij de meeste sauna gelegenheden vindt men ook fitnessruimtes, al is het verstandig om daar de kleren aan te houden. www.gymlouvre.com (met speciale thema-avonden)
www.tiltsauna.com (avondsauna, de hele nacht geopend)
www.idm-sauna.com (meerdere verdiepingen sauna, hammam, jacuzzi)

Clubs
In de wijk Le Marais in Parijs is een groot aantal uitgaansgelegenheden te vinden. Daarna kunt u verder dansen in de volgende clubs:

Le Queen in Parijs is de beroemdste en grootste discotheek van de hoofdstad. Ook vindt met hier vaak gevarieerde thema-avonden, shows en go-go boys. www.queen.fr Le Pulp is dé lesbische discotheek in Parijs, een sexy uitgaansgelegenheid voor de donderdag tot en met de zondagavond. In deze club is het personeel aantrekkelijk, vriendelijk en verrassend. Le Maxximum in Montpellier is de eerste discotheek op de lijst van gay clubs in de regio van Languedoc-Rouissillon. In Montpellier zijn alle bars open tot 1 uur, waarna het tijd is om richting het water te vertrekken. Franse- en buitenlandse gaybezoekers van de dichtbijgelegen club Maxximum komen in horden op dit strand af. De kust streek is namelijk gezellig bevolkt met een gemêleerd publiek. www.lemaxximum.com  De New Cancan in Marseille is een techno discotheek, terwijl La Mare au Diable een heel gevarieerd muziekaanbod heeft. De laatste kent ook drag shows en heeft een speciale tuin in het maanlicht. www.newcancan.com
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *