Valdrôme

Valdrôme is een gemeente in het departement Drôme in de regio Rhône-Alpes in het arrondissement Die. Valdrôme  heeft 134 inwoners (2005). Valdrôme ligt 27 km noord-west van La Motte Chalancon.

Valdrôme ligt op een bergflank in de Haut Diois, te midden van uitgestrekte dennenbossen. Valdrôme ligt in het hart van de zuidelijke vooralpen aan de voet van de alpenweiden en de bekende ‘Pyramide’. Valdrôme ligt op een hoogte van 1300 tot 1750 meter. In de winter zijn er ski – en langlauf mogelijkheden in Valdrôme. Soms ligt in Valdrôme zelfs in mei nog sneeuw.

Het dorp staat bekend om de gevarieerde activiteiten die hier georganiseerd worden. U kunt hier onder andere boogschieten. Het bergdorp staat in het teken van sport en natuur (met name Lavendel). Valdrôme is ook een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van de mountainbike. Op een steenworp afstand nodigen de meren “Pas des Ondes” en “Le Claps” van Luc u uit tot een duik.

In de omgeving van Valdrôme vindt u in de ongerepte natuur kilometerslange gemarkeerde wandelpaden. Wij noemen bijvoorbeeld het wandelpad “De berg van Sarcéna”, een afgebakend wandelpad dat n het voorjaar een oneindig grote variëteit aan bloemen biedt.

Meer informatie: Syndicat d’Initiative, 26310 Valdrome, 04 75 21 40 06

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *