Poitou-Charentes

Plaatsen > Poitou-Charentes

De regio Poitou-Charentes omvat de departementen Charente, Charente-Maritime, Deux-Sèvres en Vienne.

Poitou-Charentes heeft ontelbare rijkdommen. U kunt er genieten van de lange stranden van fijn zand, of van de rust in de moerasgebieden van Poitou, rondtrekken door de wijngaarden van de Charentestreek, de smaken ontdekken van een gevarieerde gastronomie.

Vier verschillende eilanden horen bij de regio Poitou-Charentes: l’île de Ré met haar witte lage huizen met kleurige luiken. l’île d’Oléron met de oesterhuisjes. l’île d’Aix geklasseerd als bijzonder natuur gebied. En tot slot het eiland Madame dat uitsluitende tijdens laagwater bereikbaar is.

De regio Poitou-Charentes bezit ruim 2000 km fietspad om te fietsen. Tevens lkiggen er in de regio honderden mountainbike circuits en duizenden heerlijke kleine weggetjes om te verkennen.

Bezienswaardigheden in de regio Poitou-Charentes  zijn onder meer het aquarium van La Rochelle, de cognac-huizen, de Romaanse kunst en de attractieparken en dierentuinen. De vele Kastelen, abdijen, kerken, forten en andere vestingwerken vormen duidelijke bakens in deze regio. Tot slot mag de vallei van de Charente niet aan deze opsomming otnbreken.

Het hele jaar zijn in de regio Poitou-Charentes allerlei festivals, feesten en concerten. Een paar hoogtepunten zijn de Francofolies van La Rochelle, het Festival international de folklore van Confolens en het Festival de la bande dessinée (stripverhaal) van Angoulême.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *