Orange

Plaatsen > Orange

Orange ligt aan de weg A7 en lang de route N7, op een afstand van 600 km van Parijs en 100 van Marseille. Er is in Orange een TGV-treinstation.

Orange is ene stad van kunst en geschiedenis. Orange staat bekend door zijn uitzonderlijke historische rijkdom. Zodra u binnen de poorten komt zult u zich in het midden van Romeinse beschaving voelen. Vooral de Arc de Triomphe (drie bogen) die zich majestueus boven de stad verheft.

Arc de Triomphe:
De Arc de Triomphe (triomfboog) werd in 49 voor Christus gebouwd na de zege van Julius Ceasar. De boog stond langs de weg “Via Aquippa” die Lyon met Arles verbond. De Arc de Triomphe van Orange is 22 m hoog en 21 m breed en bezit 3 poorten. Op de voorgevel zijn veel fresco’s te zien. Het rijke aangebrachte beeldhouwwerk herinnert U aan de overwinningen van het 2de legioen dat de stad Orange gesticht heeft. Bovenaan ziet u de voorstelling van de oorlog tegen de Galliërs. Aan de oostkant vindt u beelden van geketende gevangenen. Hiermee wilde de bezetter de bevolking angst aanjagen..

Théâtre Antique:
Het Théâtre Antique van Orange is het mooiste theater dat uit de oudheid overgebleven is. Het Théâtre Antique werd gebouwd onder de regering van Augustus in de eerste eeuw na Christus. Dit theater is het enige in de wereld waarvan de scènemuur nog volledig intact is. De muur is 103 m lang en is 37 m hoog. Het interieur van het theater had oorspronkelijk drie niveaus, volgens de heersende maatschappelijke status en kon 9000 toeschouwers huisvesten. Nu zijn er nog “slechts” 7000 Plaatsen. In 1950 is het  beeld van keizer Augustus gerestaureerd. Dit beeld is met zijn 355 meter hoogte één van de grootste standbeelden uit de Romeinse tijd. Het beeld is in het midden boven de koningspoort geplaatst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *