Lourmarin

Plaatsen > Lourmarin

Lourmarin is een gemeente en plaats in het Franse departement Vaucluse in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Lourmarin telt 1119 inwoners (1999).

Lourmarin is een prettige stad, zeer populair bij zowel Franse als buitenlandse toeristen. Het omringende platteland bestaat uit wijngaarden, olijfbossen en uitgebreide bossen ten noorden van de stad.

De stad Lourmarin is verlaten buiten het seizoen (tot Mei), maar dan kunt u de naburige stad van Cadenet bezoeken die het hele jaar door actief is.

Plaatsen in Lourmarin die U zeker dient te bezoeken zijn het 15e-16e eeuwse kasteel, de St. Andre kerk en enkele aardige oude fonteinen. Er zijn verscheidene winkels, antiquiteiten, kunstgaleries en kleding boetiekjes. Er zijn ook een paar cafés met terras, welke gegroepeerd liggen in het hart van de stad. Er zijn verscheidene restaurants en hotels (vele liggen in de omringende dorpen en het platteland).

De stad Lourmarin is niet zo compact of leuk zoals vele typische middeleeuwse dorpen, maar de architectuur in Lourmarin is Mediterraan en enkele straten zijn smal en leuk om te zien.

Lourmarin is een goede uitvalplaats voor de verkenning van de Provence. De rit naar het noorden, naar Bonnieux, gaat door de mooie, smalle riviervallei genoemd Combe de Lourmarin.

Plaatsen in de omgeving: Aix-en-Provence 37 km; Ansouis 9 km; Apt 18 km; Avignon 55 km; Bonnieux 12 km; Cadenet 4 km; Cavaillon 31 km; Gordes 26 km; Lacoste 17 km; Luberon; Menerbes 21 km; Pertuis 16 km; Roussillon 25 km; Vaugines 5 km;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *