Le Bourg-d’Oisans

Plaatsen > Le Bourg-d’Oisans

Le Bourg-d’Oisans is een plaats en gemeente in het departement Isère in de regio Rhône-Alpes. Le Bourg-d’Oisans is onderdeel van het arrondissement Grenoble en het gelijknamige kanton Le Bourg-d’Oisans.

Le Bourg-d’Oisans  had in 1999 bijna 3000 inwoners.

Le Bourg-d’Oisans is bekend van de ronde van Frankrijk door haar ligging op een hoogte van 719 meter aan de voet van de berg L’Alpe d’Huez (1860 meter). In de omgeving wordt dan ook veel gefietst.

Het dorp ligt in een groene oase van rust in het midden van majestueuze bergen. Bourg d’Oisans combineert de charme en vriendelijkheid van een klein stadje met de spectaculaire schoonheid van de hoge bergpieken. IN het stadje vindt u alle noodzakelijke winkels, 2 apothekers, 3 artsen en een postkantoor.

Le Bourg-d’Oisans vormt de ingang van de wilde en ongerepte regio van het Nationaal Park Ecrins, het grootste en hoogste van de acht nationale parken.

In de winter is Le Bourg-d’Oisans een redleijke uitvalsbasis voor Skigebied in de omgeving zoals Alpe d’Huez (15 minuten) en 2 Alpes (25 minuten met de auto).

Meer informatie over Bourg d’Oisans  kunt u krijgen bij het bureau voor toerisme van Bourg d’Oisans, Quai Girard, 38520 Bourg D’Oisans
Tel: +33 (0) 4 76 80 03 25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *