La Chapelle-en-Vercors

Plaatsen > La Chapelle-en-Vercors

La Chapelle-en-Vercors is een gemeente in het departement Drôme in de regio Rhône-Alpes. La Chapelle-en-Vercors telt 662 inwoners (1999). La Chapelle-en-Vercors maakt deel uit van het arrondissement Die.

La Chapelle-en-Vercors is het centrum van de Vercors. De stad ligt in het centrum van deze schilderachtige streek die in alle seizoenen veel te bieden heeft.

Het Forêt de Lente biedt 3000 ha bos met talrijke schilderachtige open plekken en is ’s winters een waar paradijs voor langlaufers. Het Forêt de Lente werd gedurende meer dan vijf eeuwen onderhouden door de kartuizermonniken, die overal in het landschap hun sporen hebben nagelaten. Tegenwoordig staat het woud onder het bekwame toezicht van l’Office National de Forêt (Nationaal Bosbeheer), dat tevens voor het onderhoud zorgt.  Het Forêt de Lente is te bereiken via La Chapelle-en-Vercors, de Col de Carri of St. Jean-en-Royans en… uiteraard via het gehuchtje Lente. ’s zomers verwent het Forêt de Lente je met een dicht net paden, dat bijzonder geschikt is voor tochten te voet, te paard of met de mountainbike. En misschien heb je wel het geluk om gedurende zo’n tocht oog in oog te staan met een groot zoogdier zoals een gems, hert, ree, moeflon of everzwijn? Deze dieren komen hier nog vrij algemeen voor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *