Abondance

Plaatsen > Abondance

Abondance is een rustig dorp gelegen in mooie natuur onder het meer van Genève.

De naam Abondance was oorspronkelijk de naam van de beroemde kerk uit de 13e eeuw. In de mooie omgeving treft u schitterende uitzichten, afgewisseld met ruig landschap; een lust voor het oog.

Abondance kent een aantal oude tradities die nog in ere worden gehouden. Het muziekfestival in juni, het vuurwerk in juli en de houtzaag kampioenschappen zijn voorbeelden van evenementen die hier al jaren gevierd worden.

In het skigebiedje bij Abondance kunt u in de winter heerlijk actief bezig zijn, zonder overspoeld te worden door massa’s wintersporters. Voor de fanatieke skiërs is het maar 20 minuten rijden naar het hart van de Portes du Soleil, Châtel. Dit gebied met meer dan 650 km aan pistes en meer dan 220 liften staat bekend als het grootste aaneengesloten skigebied van Europa.

Naast wintersport in de winter zijn er diverse andere activiteiten te ontplooien in de schitterende omgeving van Abondance. Raften,  mountainbike, wandelen en tennis zijn slechts enkele van de uitdagingen die u in deze omgeving te wachten staan.

Door de ligging van Abondance zijn er ook voldoende mogelijkheden voor toeristisch vermaak in de zomer. Evian, aan het meer van Genève is in de zomer een leuk uitstapje dat op een afstand van slechts 20 minuten rijden ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *