Abbeville

Plaatsen > Abbeville

Abbeville ligt op 20 km van zee aan de Somme. Abbeville is in de Tweede Wereldoorlog bijna geheeld door brand verwoest. De Duitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een bommentapijt op de stad gegooid met het gevolg dat de volledige stad werd verwoest.

In het midden van het centrum van Abbeville staat nog altijd de abdijkerk St-Vutfran uit het eind van de 15e eeuw. Helaas is tijdens de bombardementen van de Duitsers is ook deze kerk geheeld verwoest. De kerk die momentele bezocht kan worden is een gerestaureerde kopie van de oude situatie waar duidelijk is afgeweken van het origineel van voor de oorlog. Het oudste deel van deze abdijkerk heeft de uitbundige gotische gevel. De kerk St-Vulfran van Abbeville is dankzij financiële problemen nooit klaar gekomen.

In het 13e-eeuwse fort en een naastgelegen 15e-eeuws gebouwtje is het Musee Boucher-de-Perthos gevestigd. Het toont beeldhouwwerk, keramiek, schilderijen en zilversmeedkunst.

De 15e-eeuwse gotische St-Sèpulcre is in de 19e eeuw drastisch verbouwd. Van de oorspronkelijke kerk is nu nog alleen de klokkentoren, wat gewelven en enkele zijkapellen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *