Ariège

Plaats > Ariège

Ariège is een Frans departement in het uiterste zuiden van het land, grenzend aan Spanje en Andorra. Ariège ligt in de regio Midi-Pyrénées. De hoofdstad van dit departement is Foix.

Ariège is omgeven door de departementen Haute-Garonne, Aude en de Pyrénées-Orientales.  Het belangrijkste dal van het departement is het stroomdal van de gelijknamige rivier Ariège.

Het departement Ariège bestaat uit drie arrondissementen:

  1. Foix
  2. Pamiers
  3. Saint-Girons

Het departement Ariège kent vele overblijfselen van de Katharen. In de Ariège vindt u nog altijd kastelen die de katharen vroeger terwijl ze vluchtten voor de kruisvaarders en de inquisitie, bescherming boden.  De Katharen bouwden tientallen bekende kastelen die u nog altijd kunt bezichtigen;de Montségur, de Peyrepertuse, Puivert en Puilaurens.

In het zuiden van het departement vindt u de hoge toppen van de Pyreneeën met steile hellingen. U vindt in dit gebied bergweiden, loofbos en de schitterende flora en fauna. Als u verder in het gebegte doordringt vindst u de Orrhys; Dorpen uit stenen iglo’s. Deze Orrhy’s werden not tot de tweede wereld oorlog door herders gebruikt.

In het kalkgebergte zijn grotten en holen van de prehistorische mens te vinden. De grotschilderingen die zij achterlieten kunt u nog altijd bewonderen. Zeer bekend op dit gebied zijn de grotten van Niaux, Mas-d’Azil, Lombrives en Labouiche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *